Business & Finance Παρασκευή 27/01/2023, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Σε άνοδο τα αμερικανικά χρηματιστήρια – Δεύτερη μέρα αισιοδοξίας μετά τα αποτελέσματα για το ΑΕΠ

Σε άνοδο τα αμερικανικά χρηματιστήρια – Δεύτερη μέρα αισιοδοξίας μετά τα αποτελέσματα για το ΑΕΠ

Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, προσθέτοντας στα χθεσινά κέρδη τα οποία πυροδοτήθηκαν από τα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Παράλληλα, επικρατεί διάχυτη αισιοδοξία διότι σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ένας δείκτης που παρακολουθεί στενά η Fed επιβραδύνθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό του τελευταίου έτους τον Δεκέμβριο, ενισχύοντας τις ελπίδες για επιβράδυνση του ρυθμού επιτοκιακών αυξήσεων από την κεντρική τράπεζα.

Οι τρεις βασικοί δείκτες αναμένεται να ολοκληρώσουν την εβδομάδα, αλλά και τον μήνα με κέρδη. Ενδεικτικά, ο Dow Jones έχει ανέβει κατά 1,7% και ο S&P 500 κατά 2% αυτή την εβδομάδα. Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 3,2% και αναμένεται να ολοκληρώσει τον καλύτερο μήνα από τον περασμένο Ιούλιο. Μεγάλη ώθηση έχει πάρει από την Tesla, η οποία σήμερα καταγράφει άνοδο περίπου 1,7%, επιπλέον της εβδομαδιαίας ανόδου της τάξης του 24% που καταγράφει μετά τα απροσδόκητα καλά αποτελέσματα τριμήνου.

«Βαρίδι» για τους αμερικανικούς δείκτες αποτελεί σήμερα η μετοχή της Intel που κατρακυλά με απώλειες περίπου 7,4%. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ μείωση 32% στα έσοδα και καθαρές ζημίες 644 εκατ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2022. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει ή να εξηγήσει κανείς την ιστορική κατάρρευση της Intel», δήλωσε μεταξύ άλλων στο CNBC ο Hans Mosesmann, αναλυτής της Rosenblatt.

Ωστόσο, ο απρόσμενος ρυθμός ανάπτυξης 2,9% το τέταρτο τρίμηνο στην αμερικανική οικονομία κρατά υψηλά τους δείκτες για δεύτερη ημέρα. Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones ανεβαίνει κατά περίπου 90 μονάδες ή 0,27%. Ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,38 και ο Nasdaq +0,57%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ανάπτυξη 2,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2022

Tesla: Κέρδη καλύτερα των προσδοκιών – Στόχος η αύξηση της παραγωγής της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News