Business & Finance Τρίτη 21/03/2023, 16:07
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά η Wall Street εν αναμονή της Fed

Η διάθεση ρίσκου επανήλθε στη Wall Street - Κοντά στις 300 μονάδες η άνοδος του Dow Jones

Ανοδικά η Wall Street εν αναμονή της Fed

Η διάθεση ρίσκου επανήλθε στη Wall Street, καθώς οι διαβεβαιώσεις των ρυθμιστικών αρχών για την ασφάλεια του τραπεζικού τομέα βοήθησε να αποκατασταθεί η επενδυτικη εμπιστοσύνη, την ώρα που οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed και την αυριανή απόφαση για τα επιτόκια με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για νέα ήπια αύξηση κατά 0,25%.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,88% ή 284 μονάδες στις 32.528,68, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,97% στις 3.990 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,93% στις 11.784,51 μονάδες. 

Οι μετοχές τη First Republic Bank -μετά την κατρακύλα των τελευταίων συνεδριάσεων- ανακάμπτουν πάνω από 20% στον απόηχο της πρότασης της JPMorgan να βοηθήσει το προβληματικό ίδρυμα. Κέρδη καταγράφουν και άλλες τραπεζικές μετοχές με τις περιφερειακές τράπεζες να ανακάμπτουν σημαντικά.

Εξάλλου, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να παρέχει περισσότερες εγγυήσεις καταθέσεων εάν η τραπεζική κρίση επιδεινωθεί. «Η κατάσταση σταθεροποιείται. Και το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει υγιές», είπε η Yellen. «Η διευκόλυνση της Fed και ο δανεισμός προεξόφλησης λειτουργούν όπως προορίζονται για την παροχή ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα. Οι συνολικές εκροές καταθέσεων από τις περιφερειακές τράπεζες έχουν σταθεροποιηθεί», επισήμανε η Γέλεν.

Νωρίτερα, το Blοomberg μετέδιδε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι μελετούν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να επεκτείνουν προσωρινά την κάλυψη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία των Καταθέσεων (FDIC) σε όλες τις καταθέσεις. Όπως αναφέρει το Bloomberg, την κίνηση αυτή επιδιώκει ένας συνασπισμός τραπεζών που υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση μιας πιθανής οικονομικής κρίσης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γέλεν: Έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια καταθέσεων εάν χρειαστεί

First Republic: Άλμα άνω του 20% στη μετοχή της μετά την «ελεύθερη πτώση» 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News