Business & Finance Πέμπτη 23/03/2023, 16:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανάκαμψη με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο

Κερδίζουν το χαμένο έδαφος της χθεσινής συνεδρίασης οι μετοχές στη Wall Street

Wall Street: Ανάκαμψη με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο

Αντεπιτίθενται οι αγορές μετά τη χθεσινή πτώση στη Wall Street με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Παράλληλα, οι περιφερειακές τράπεζες γύρισαν ανοδικά με την First Republic Bank να ηγείται των κερδών μετά τις ευρείες απώλειες της Τετάρτης εξαιτίας της απογοήτευσης που προκάλεσαν τα σχόλια της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει όλες τις τραπεζικές καταθέσεις.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,87% ή 277,58 μονάδες στις 32.307,69 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 1,13% στις 3.981,56, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,73% στις 11.871,22 μονάδες. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Microsoft με 1,68%, ενώ κέρδη καταγράφει και η Apple.

«Συμπερασματικά, το χθεσινό sell-ff οφειλόταν για μια ακόμη φορά στις τραπεζικές μετοχές καθώς η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ υποχώρησε από την ιδέα μιας διευρυμένης εξασφάλισης καταθέσεων και σήμερα αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα είναι ξανά στο επίκεντρο», δηλώνει στο Boomberg επενδυτής της Wall Street. «Εάν οι τράπεζες μπορέσουν να σταθεροποιηθούν, οι μετοχές θα μπορέσουν στο σύνολό τους να κάνουν το ίδιο, αλλα αν δούμε περισσότερες πωλήσεις, να περιμένετε περισσότερη μεταβλητότητα εντός της ημέρας», πρόσθεσε.

Οι επενδυτές θεωρούν σίγουρο ότι η Fed θα προχωρήσει σε μια ακόμη αύξηση επιτοκίων μέσα στον χρόνο- -μετά τη χθεσινή αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στο εύρος διακύμανσης 4,75% έως 5%- και δεν θα προχωρήσει σε νομισματική χαλάρωση μέχρι το 2024. 

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας σημείωσαν απρόσμενη πτώση για δεύτερη συνεχή εβδομάδα στις ΗΠΑ, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας αντέχει παρά την περιοριστική πολιτική που ακολουθεί η Fed. Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν λιγότερες κατά 1.000 και έπεσαν στις 191.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις σε έρευνα του Bloomberg έκαναν λόγο για 197.000 αιτήσεις.

Επίσης, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 5,6% το δ’ τρίμηνο του 2022 στα $206,8 δισ. από το αναθεωρημένο μέγεθος των $219 δισ. το γ’ τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο δείκτης ύφεσης του Powell προμηνύει μειώσεις επιτοκίων

Πάουελ: Η τραπεζική κρίση ισοδυναμεί με αύξηση των επιτοκίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News