Business & Finance Τετάρτη 5/04/2023, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα ώθηση στο πετρέλαιο: Για τρίτη μέρα συνεχίζεται το ράλι

Νέα ώθηση στο πετρέλαιο: Για τρίτη μέρα συνεχίζεται το ράλι

Για τρίτη μέρα συνεχίζει την άνοδο το πετρέλαιο, καθώς οι περαιτέρω ενδείξεις συρρίκνωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στο ράλι που ξεκίνησε τη Δευτέρα, μετά την απροσδόκητη απόφαση του ΟΠΕΚ+ για περικοπή της παραγωγής.

Γύρω στις 11 ώρα Ελλάδος, το Brent ενισχύεται κατά περίπου 0,4%, φτάνοντας στα 85,3 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό ανεβαίνει κατά 0,3% στα 90,95 δολάρια, αγγίζοντας σχεδόν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 εβδομάδων. Αυτό είναι εν μέρει αποτέλεσμα της μείωσης των αποθεμάτων κατά 4,3 εκατ. βαρέλια που κατέγραψε το American Petroleum Insitute.

Το αμερικανικό αργό όμως είχε ήδη καταγράψει άνοδο της τάξης του 17% από τη Δευτέρα, αφότου η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών αποφάσισε αιφνιδίως μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αρχής γενομένης από τον Μάιο. Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ αναβίωσε μάλιστα τις συζητήσεις μεταξύ των ειδικών για το ενδεχόμενο να φτάσει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και πριν την απόφαση του ΟΠΕΚ+ υπήρχε μια διάθεση ανόδου στην αγορά πετρελαίου, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα θα οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ανακοίνωσε ο OPEC+ – Για μη συνετή κίνηση μιλάνε οι ΗΠΑ

CNBC: Περιπλέκεται το έργο των κεντρικών τραπεζών μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News