Business & Finance Παρασκευή 31/03/2023, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα κέρδη στη Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street - Οι δείκτες οδεύουν προς θετικό κλείσιμο του πρώτου τριμήνου του έτους

Νέα κέρδη στη Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με φόντο την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ περισσότερο του αναμενομένου, καθώς οι επενδυτές βλέπουν πλέον ορατό το ενδεχόμενο να σταματήσει η νομισματική σύσφιγξη.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,51% ή 168 μονάδες στις 33.027, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,53% στις 4.072,9 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,55% στις 12.079,3 μονάδες.

Παρά την τραπεζική αναταραχή, οι δείκτες της Wall Street οδεύουν προς θετικό κλείσιμο του πρώτου τριμήνου του έτους με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς ο δείκτης ETF SPDR Select Technology σημείωσε άνοδο 9% τον Μάρτιο.

«Εάν οι μετοχές ολοκληρώσουν την εβδομάδα στο πράσινο, αυτό είναι μεγάλη υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη πόσο σχεδόν καταστροφικός ήταν ο υπόλοιπος μήνας», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς. «Η εμπιστοσύνη κλονίζεται εύκολα και είναι δύσκολο να αποκατασταθεί και ένα θετικό κλείσιμο της εβδομάδας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι επενδυτές αισθάνονται καθησυχασμένοι μετά την απομάκρυνση της τραπεζικής αναταραχής», πρόσθεσε.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού, ο προτιμώμενος δείκτης της Fed, ο δείκτης για τις τιμές προσωπικής κατανάλωσης επιβράδυνε στο 5% το Φεβρουάριο από 5,3% τον Ιανουάριο, υποχωρώντας σε χαμηλό άνω των 18 μηνών. Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών PCE πραγματοποίησε άνοδο 4,6% σε ετήσια βάση από 4,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα μείνει αμετάβλητος. 

Ακολούθως, η επικεφαλής της Boston Fed, Susan Collins, χαρακτήρισε θετικά τα στοιχεία, αλλά πρόσθεσε ότι η Fed έχει ακόμα περισσότερη δουλειά να κάνει και θα πρέπει να δει περισσότερα στοιχεία για να είναι σε θέση να πει πως ο πληθωρισμός έχει περάσει πειστικά σε καθοδική τροχιά. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Καλύτερα των προβλέψεων τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

ΗΠΑ: Λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους παίρνουν όλη τους την άδεια 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News