Business & Finance Πέμπτη 30/03/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δεύτερη συνεδρίαση κερδών με εξασθενημένες όμως τις τράπεζες

Wall Street: Δεύτερη συνεδρίαση κερδών με εξασθενημένες όμως τις τράπεζες

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να πιστεύουν ότι τα χειρότερα της τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ έχουν παρέλθει.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,57% κλείνοντας στις 4.050,83 μονάδες. Μάλιστα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δείκτης άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Μαρτίου. Ο Nasdaq έκλεισε τη συνεδρίαση στις 12.013,47 με άνοδο 0,73%, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να εκδηλώνουν αγοραστικό ενδιαφέρον. O Dow Jones ενισχύθηκε 141,43 μονάδες ή 0,43% κλείνοντας στις 32.859,03 μονάδες.   

Ο δείκτης που παρακολουθεί τη μεταβλητότητα επέστρεψε στις 19 μονάδες αφού στο μέσον του μηνός είχε εκτιναχθεί στις 30. Ο αποκαλούμενος δείκτης του φόβου βρίσκεται τώρα στα επίπεδα που βρισκόταν όταν είχε ξεκινήσει το μήνα. 

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, τα στοιχεία για τις αιτήσεις χορήγησης ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7.000 στις 198.000 στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων καθώς η αγορά δείχνει σημάδια αποθέρμανσης. 

Οι μετοχές επεξεργαστών, όπως η AMD, ήταν μεταξύ αυτών με την καλύτερη επίδοση στην αγορά. Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές τεχνολογίας, όπως Amazon και Apple. 

Από τους μεγάλους κερδισμένους και ο κλάδος του real estate που κατέγραψε κέρδη άνω του 1%. 

Ωστόσο, ο δείκτης KBW για τις περιφερειακές μετοχές σημείωσε πτώση, ενώ και ο δείκτης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του S&P 500 ήταν ο μοναδικός από τους κλάδους που κινήθηκε σήμερα στο «κόκκινο».

Στο μήνα, ο Nasdaq ενισχύεται περισσότερο από 4%. Όμως, ο S&P 500 κατέγραψετο Μάρτιο κέρδη μόλις 2% καθώς οι επενδυτές επηρεάστηκαν από την κατάρρευση των δύο αμερικανικών μετοχών αλλά και τη νέα αύξηση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ. 

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News