Business & Finance Τετάρτη 29/03/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σημαντικά κέρδη με πρωταγωνιστή την τεχνολογία

Wall Street: Σημαντικά κέρδη με πρωταγωνιστή την τεχνολογία

Με άνοδο έκλεισαν σήμερα οι μετοχές στη Wall Street, καθώς τα ισχυρά κέρδη του τεχνολογικού κλάδου βοήθησαν τον Nasdaq να ανακάμψει μετά την πτώση της Τρίτης. Βελτίωση παρουσίασε και το επενδυτικό κλίμα καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για την κατάσταση του τραπεζικού κλάδου. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 323,35 μονάδες ή 1% κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 32.717,60 μονάδες. O S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,4% στις 4.027,81 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,8% στις 11.926,24 μονάδες. 

Πρωταγωνιστής ο κλάδος τεχνολογίας με κέρδη 1,9% και με τις Meta και Netflix να ενισχύονται περισσότερο από 2%, ενώ η Apple έκλεισε με κέρδη περίπου 2%. Η Amazon κατέγραψε κέρδη άνω του 3%.

Ο επόμενος κλάδος με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν αυτός του real estate με κέρδη 1,7%, ενώ ο πιο αδύναμος ήταν ο κλάδος υγείας, παρότι τερμάτισε με οριακή άνοδο. Και οι 11 κλάδοι του S&P 500 κινήθηκαν ανοδικά. 

Η μετοχή της Micron ενισχύθηκε περισσότερο από 7% από τη στιγμή η εταιρεία κατασκευής έδωσε στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης της, παρά το γεγονός ότι απομείωσε την αξία αποθεμάτων της κατά 1,4 δισ.δολάρια. Ανοδικά κινήθηκαν και άλλα ονόματα του κλάδου, όπως η Micron, ενώ οι Nvidia και ΑΜD ενισχύθηκαν και οι δύο περισσότερο από 1%. 

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών, όπως επίσης και των μεγάλων ονομάτων, όπως Citigroup και Goldman Sachs. 

«Όταν δεν βλέπουμε κάτι να σπάει είναι μία καλή ημέρα. Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank ενδεχομένως να είναι η μεγαλύτερη και τελευταία κατάρρευση στον κλάδο, διαπίστωση που αρχίσει να παγιώνεται και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη ότι η Fed έχει τον έλεγχο και μπορεί να σταματήσει μία μετάσταση της κρίσης», αναφέρει o Ed Yardeni, καθηγητής του Yardeni Research. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News