Business & Finance Πέμπτη 30/03/2023, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα άνοδος στη Wall Street: Απομακρύνονται οι τραπεζικοί φόβοι

Νέα κέρδη στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για τις τράπεζες

Νέα άνοδος στη Wall Street: Απομακρύνονται οι τραπεζικοί φόβοι

Επεκτείνουν τα κέρδη τους οι δείκτες στη Wall Street, μετά το χθεσινό ράλι, με οδηγό και πάλι τις τεχνολογικές μετοχές, καθώς αυξάνονται τα στοιχήματα ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν στο τέλος των επιτοκιακών αυξήσεων.

Με τις ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο να φθίνουν, το ενδιαφέρον στρέφεται εκ νέου στα επόμενα βήματα της Fed. Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ελαφριά επιβράδυνση της ανάπτυξης και αύξηση των αρχικών αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες, σε μια ένδειξη ότι παρουσιάζονται σημάδια χαλάρωσης στην κατά τ’ αλλα εύρωστη ακόμα αγορά εργασίας. Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στη Wall Street, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,31% ή 103 μονάδες στις 32.820,6, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,66% στις 12.005 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,5% στις 4.049,79 μονάδες. Από τις μετοχές του βιομηχανικού δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο τίτλος της Walt Disney με 1,7% και ακολουθεί η Intel με 1,5%.

Η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε το τέταρτο τρίμηνο το 2022 σε σχέση με τις προβλέψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,6% το τελευταίο τρίμηνο του ’22 έναντι 2,7% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Η μείωση του ΑΕΠ οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επιβράδυνση της αύξησης των καταναλωτικών δαπανών, η οποία ανήλθε στο 1% στην τελευταία μέτρηση, από 1,4% τον προηγούμενο μήνα και 2,1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά. 

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε σε μέτριο βαθμό την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 7.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 198.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαρτίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Σημειωτέον ότι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 196.000 αιτήσεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Επιβράδυνση της ανάπτυξης – Αυξημένα επιδόματα ανεργίας

Η ιστορία του Netflix: Από «ταχυδρομικό βίντεο κλαμπ» στη μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming παγκοσμίως

Wall Street: Σημαντικά κέρδη με πρωταγωνιστή την τεχνολογία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News