Business & Finance Πέμπτη 30/03/2023, 20:49
ΑΓΟΡΕΣ

Mάικλ Μπέρι: Συνεχάρη όσους αγόρασαν μετοχές στα χαμηλά

Mάικλ Μπέρι: Συνεχάρη όσους αγόρασαν μετοχές στα χαμηλά

O Mάικλ Μπέρι παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος στην εκτίμησή του για τις μετοχές. 

Ο ιδρυτής της Scion Asset Management είχε καλέσει τους traders να πωλήσουν πριν τη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ την 1η Φεβρουαρίου. 

Τώρα, παραδέχεται ότι η συμβουλή αυτή ήταν εσφαλμένη, ενώ συνεχάρη όσους «αγόρασαν στη βουτιά», μία κίνηση που ώθησε τις μετοχές υψηλότερα από ό,τι είχε προβλέψει. 

«Δεν έχει υπάρξει άλλη γενιά BTFD σαν και εσάς» έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος σε όσους αγοράζουν μετοχές όταν υποχωρεί η τιμή τους (Buy The F*cking Dip).

Ο Μπέρι, ο οποίος είχε προβλέψει την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και είναι γνωστός από την ταινία The Big Short, παρακολουθείται στα social media για τις προβλέψεις τους όσον αφορά στους επικείμενους κινδύνους. Τον Ιανουάριο, είχε προβλέψει ακόμη ένα γύρο αύξησης του πληθωρισμού και είπε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονταν ήδη σε ύφεση. 

Σημειώνεται ότι ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq 100 εισήλθε σε ανοδική αγορά (bull market) κλείνοντας με άνοδο άνω του 20% από τα χαμηλά της 28ης Δεκεμβρίου. O S&P 500 αναμένεται να ολοκληρώσει αύριο την καλύτερη εβδομάδα σε διάρκεια δύο μηνών, με κέρδη μέχρι στιγμής 1,9%. 

Ο Μπέρι αρνήθηκε να σχολιάσει. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News