Business & Finance Παρασκευή 10/03/2023, 15:24
ΑΓΟΡΕΣ

Crypto: «Σκούπισμα» 70 δισ. δολαρίων από την αγορά σε ένα εικοσιτετράωρο

Crypto: «Σκούπισμα» 70 δισ. δολαρίων από την αγορά σε ένα εικοσιτετράωρο

Κάτω από το φράγμα των 20.000 δολαρίων έπεσε σήμερα (10/3), το Bitcoin, φτάνοντας σε χαμηλό σχεδόν δύο μηνών, μετά από sell-off στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ και την κατάρρευση ενός δανειστή που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα.

Ως αποτέλεσμα, η αγορά κρυπτονομισμάτων έχασε περισσότερα από 70 δισ. δολάρια από την αξία της κατά τη διάρκεια των 24 τελευταίων ωρών.

Η κίνηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων είναι αρκετά στενά συνδεδεμένη με τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, ιδιαίτερα με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq. Η Wall Street έκλεισε στο βαθύ κόκκινο την Πέμπτη λόγω της απειλής κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB), μιας αμερικανικής τράπεζας με ιστορία 40 ετών, η οποία χρηματοδοτεί κυρίως startups.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε ότι τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν -και να παραμείνουν υψηλότερα- από το αναμενόμενο. Η αύξηση των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους έχει επιβαρύνει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως οι μετοχές, και ιδιαίτερα τα κρυπτονομίσματα.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι η κατάρρευση της Silvergate Capital, ενός σημαντικού δανειστή στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Η πτώση του Silvergate είναι ένα άλλο παράδειγμα πώς η κατάρρευση του μεγάλου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX συνεχίζει να έχει αντίκτυπο στον κλάδο. To FTX ήταν μεγάλος πελάτης της Silvergate.

Ταυτόχρονα, η Silicon Valley Bank ανακοίνωσε ότι πούλησε το χαρτοφυλάκιό της, αξίας 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων με ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Κατέρρευσε η Silvergate: Αντιδρά η αγορά των cryptos

Βουλιάζουν οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη – H Silicon Valley Bank και οι ανησυχίες για κρίση

Δύο αμερικανικές τράπεζες βουλιάζουν: Μήπως ξεκινά νέα κρίση;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News