Business & Finance Πέμπτη 2/02/2023, 21:44
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Μπορεί να κρατήσει την κεκτημένη του ταχύτητα;

Bitcoin: Μπορεί να κρατήσει την κεκτημένη του ταχύτητα;

Πάνω από το επίπεδο των 24.000 δολαρίων εκτινάχθηκε προς στιγμή το bitcoin, αναζητώντας ένα σημαντικό τεχνικό επίπεδο και συνεχίζοντας το ράλι του Ιανουαρίου. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο, επιστρέφοντας ξανά κάτω από αυτό. 

Η ανοδική ώθηση έλαβε χώρα μία ημέρα αφότου η Φέντεραλ Ριζέρβ αύξησε τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης και ο πρόεδρός της Τζερόμ Πάουελ σημείωσε ότι έχει αρχίσει η διαδικασία αποκλιμάκωσης, καθησυχάζοντας τους επενδυτές οι οποίοι στοιχηματίζουν ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει με αποτέλεσμα να αυξάνεται η όρεξή τους για ανάληψη ρίσκου. 

Το bitcoin διαμορφώθηκε στα 24.069 δολάρια, σύμφωνα με την CoiN Metrics, για να επιστρέψει όμως εν συνεχεία στα 23.742 δολάρια. Το κρυπτονόμισμα διαπέρασε προς στιγμή το επίπεδο των 24.000 δολαρίων το βράδυ της Τετάρτης, φθάνοντας έως τα 24.249,70 δολάρια, που σηματοδοτεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Αυγούστου. 

«Η αγορά cryptos ερμήνευσε τη στάση της Fed ως πιο ήπια απ΄ό,τι αναμενόταν, όμως το ράλι του bitcoin παραμένει μέχρι στιγμής συγκρατημένο. Η τιμή του αυξήθηκε μεν, όμως δεν κατάφερε να διαπεράσει άλλα σημαντικά σημεία αναφοράς και η κεκτημένη ταχύτητά του τώρα φαίνεται να είναι καθοδική», αναφέρει ο Yuya Hasegawa, αναλυτής της Bitbank. 

O Hasegawa επικαλείται την προειδοποίηση της Fed ότι παρότι ο πληθωρισμός φαίνεται να αποκλιμακώνεται, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η κεντρική τράπεζα θα χρειαστεί πολύ περισσότερες ενδείξεις για να πειστεί ότι ο πληθωρισμός έχει περιέλθει σε μία σταθερά καθοδική πορεία που θα τον οδηγήσει στο στόχο του 2%. 

Το ράλι συνέπεσε πάντως με τη γενικότερα άνοδο των μετοχών και των τιμών των κρατικών ομολόγων. 

Να σημειωθεί ότι το bitcoin έχει ενισχυθεί περισσότερο από 40% από τις αρχές του έτους, καλύπτοντας μέρος των ζημιών που υπέστη το καταστροφικό 2022. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές και επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί ότι παρά την τελευταία κεκτημένη ανοδική ταχύτητα, η αγορά crypto δεν είναι έτοιμη να απογειωθεί και οι τιμές θα μπορούσαν να διορθώσουν καθοδικά τουλάχιστον για μία ακόμη προτού επιστρέψουν σε ένα σταθερό ράλι. 

Ο Ιανουάριος ήταν ο καλύτερος μήνας για το bitcoin από τον Οκτώβριο του 2021 και ο καλύτερος Ιανουάριος από το 2013. 

 

moneyreview.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ιανουάριος-ρεκόρ για το Bitcoin: Κέρδη 40% στο μήνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News