Business & Finance Πέμπτη 16/02/2023, 13:13
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Πρόσω ολοταχώς για τα 25.000 δολάρια

Bitcoin: Πρόσω ολοταχώς για τα 25.000 δολάρια

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο βρέθηκε σήμερα το Bitcoin με ράλι της τάξης του 10,75% περίπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο, συμπαρασύροντας ανοδικά και ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επανήλθε σήμερα έπειτα από αρκετές ημέρες ανησυχίας για τις επιπτώσεις επιβολής αυστηρών μέτρων ελέγχου στην αγορά.

Ειδικότερα, οι αμερικανικές αρχές ασκούν πίεση για εφαρμογή ρυθμιστικών κανόνων στα κρυπτονομίσματα, ενώ τη Δευτέρα το τμήμα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης ζήτησε την έκδοση νέων BUSD, του τρίτου μεγαλύτερου σε αξία stablecoin. Ωστόσο, μετά τη νευρικότητα που επικράτησε στην αγορά για μερικές ημέρες, οι ανησυχίες των επενδυτών αμβλύνθηκαν και συνέχισαν την πορεία ανάκαμψης, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από την αρχή του έτους.

Το Bitcoin συγκεκριμένα αγγίζει περίπου τα 24.625 δολάρια λίγο πριν τη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδος, έχοντας υποχωρήσει ελαφρώς από τα υψηλά των 24.800 δολαρίων περίπου που έφτασε νωρίτερα. Στο επίπεδο αυτό βρίσκεται σε υψηλά σχεδόν έξι μηνών, ενώ μόνο από την αρχή του έτους η αξία του έχει ενισχυχθεί κατά 50%.

Άνοδο της τάξης του 8,3% καταγράφει και το Ether, το οποίο αγγίζει περίπου τα 1.686 δολάρια, ένα επίπεδο που είχε ξαναφτάσει πριν από μερικές ημέρες, ενώ ανοδικά κινούνται επίσης το Cardano και το Avalanche. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap, η συνολική αποτίμηση της αγοράς ανέρχεται στο 1,11 τρισ. δολάρια, με άνοδο 7,9% το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η αγορά «έπιασε πάτο» τον περασμένο Νοέμβριο και ότι τώρα είναι bullish, δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno. «Αποκτάμε δυναμική εδώ και κάθε κακή είδηση προσπερνιέται, κλασικό σημάδι ότι η αγορά πιστεύει πως τα χειρότερα έχουν παρέλθει», προσέθεσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

FTX: Ο άνθρωπος που «καθαρίζει» το χάος βγάζει 1.300 δολάρια την ώρα

Κρυπτονομίσματα: Σχεδόν 4 δισ. δολάρια έκλεψαν οι χάκερς το 2022

Paul Krugman: Τα σκάνδαλα φθείρουν τα cryptos – Στον χρυσό στρέφονται οι επενδυτές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News