Business & Finance Πέμπτη 9/03/2023, 12:20
SILVERGATE

Κατέρρευσε η Silvergate: Αντιδρά η αγορά των cryptos

Κατέρρευσε η Silvergate: Αντιδρά η αγορά των cryptos

Σε διαδικασία εκούσιας εκκαθάρισης προχωρά η αμερικανική Silvergate, η οποία διαχειρίζεται συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, προκαλώντας νέα ταραχή στη σχετική αγορά και ανακόπτοντας την προσπάθεια ανάκαμψης των τελευταίων μηνών.

«Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εξελίξεων στη βιομηχανία και στην εποπτεία, η Silvergate πιστεύει ότι η καλύτερη επιλογή για να προχωρήσει είναι ο ομαλός περιορισμός των δραστηριοτήτων και η εκούσια εκκαθάριση της τράπεζας», ανακοίνωσε χθες το βράδυ. Η Silvergate επίσης δήλωσε πως το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει την πλήρη αποπληρωμή όλων των πελατών για τις καταθέσεις τους. «Η εταιρεία εξετάζει επίσης τον καλύτερο τρόπο για διεκπεραίωση των αξιώσεων και τη διατήρηση της υπολειπόμενης αξίας των περιουσιακών της στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και των φορολογικών στοιχείων», σημείωσε.

Η αμερικανική τράπεζα άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες από τον Νοέμβριο, μετά την κατάρρευση της άλλοτε κραταιάς πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων FTX, η οποία συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους πελάτες της. Την περασμένη εβδομάδα, η Silvergate δήλωσε πως δεν θα αναρτήσει εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας την ετήσια οικονομική της έκθεση και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μην είναι λειτουργική για ένα έτος. Έπειτα, μία σειρά από ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων με τα οποία συνεργαζόταν, όπως η Coinbase, η Galaxy Digital, η Circle, η Paxos και η Bitstamp, ανακοίνωσαν αναστολή πληρωμών μέσω της τράπεζας.

Αντέδρασε η αγορά

Προβληματισμένοι φαίνονται οι επενδυτές, καθώς το νέο χτύπημα στην αγορά ανακόπτει τη δυναμική που είχε αναπτύξει από την αρχή του έτους, όταν οι παράγοντες φαίνονταν αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τα προβλήματα του 2022. Ειδικότερα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ο όγκος συναλλαγών στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει κατά 4,63%, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap η συνολική αποτίμηση της αγοράς υποχώρησε κατά 1,56% και πλέον ανέρχεται κάτω του 1 τρισ. στα 993,13 δισ. δολάρια.

Λίγο μετά τις 12 μ.μ. ώρα Ελλάδος, το Bitcoin καταγράφει απώλειες 1,77% και έχει επιστρέψει στα επίπεδα των 21,161 δολαρίων. Το Ethereum επίσης καταγράφει πτώση 1,54%, όπως αντίστοιχα και το Solana (-3,34%) και το Avalanche (3,49%).

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα κρίση στα cryptos – Σταμάτησε το ράλι

Tim Berners-Lee: Επικίνδυνα τα κρυπτονομίσματα, λέει ο πατέρας του διαδικτύου

Visa και Mastercard «παγώνουν» τις συμφωνίες για κρυπτονομίσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News