Business & Finance Πέμπτη 16/02/2023, 21:03
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ξεπέρασε και το φράγμα των 25.000 δολαρίων

Bitcoin: Ξεπέρασε και το φράγμα των 25.000 δολαρίων

Το δυναμικό ράλι ώθησε το bitcoin πάνω από τα 25.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον περυσινό Αύγουστο εν μέσω ευφορίας στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται λιγότερο ανήσυχοι ως προς την επιβολή ρυθμιστικού πλαισίου στις ΗΠΑ.

Το bitcoin ενισχύθηκε στα 25.002 δολάρια, ενώ σε ανοδική τροχιά συνέχισαν και τα Ether, Cardano και Avalanche. 

H δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου για ορισμένα προϊόντα κρυπτονομισμάτων, όπως επίσης και η κίνηση των ρυθμιστικών αρχών της Νέας Υόρκης για να σταματήσει η έκδοση του BUSD, του τρίτου μεγαλύτερου stablecoin έπληξαν το ψηφιακό ενεργητικό στην αρχή της εβδομάδας. Ωστόσο, η αγορά ανέκαμψε με το bitcoin να καταγράφει από τις αρχές του έτους έως σήμερα κέρδη της τάξης του 50%. 

Bitcoin's Prospects | Ichimoku cloud analysis suggests more gains may be ahead
 
Bloomberg 

Η κεκτημένη ταχύτητα στα κρυπτονομίσματα είναι όμως πολύ πιθανόν να κάνει ορισμένους κερδοσκόπους να κλείσουν τις θέσεις που ποντάρουν σε πτώση, δίδοντας νέα ώθηση στο ράλι, ΄λοπως αναφέρει ο Σίσι Λου, ιδρυτής της Venn Link Partners, εταιρείας συμβούλων στο blockchain. 

Θέσεις short σε bitcoin αξίας 64,5 εκατ.δολαρίων ρευστοποιήθηκαν την Τετάρτη – πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό σε διάρκεια μηνός, σύμφωνα με την Coinglass. 

Ωστόσο, η προοπτική συνέχισης των επιτοκιακών αυξήσεων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι πολύ πιθανόν να κάμψει τη ζήτηση για αρκετές κατηγορίες ενεργητικού. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Πρόσω ολοταχώς για τα 25.000 δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News