Business & Finance Δευτέρα 23/01/2023, 10:42
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στα cryptos – Αλλαγή σελίδας το 2023

Ράλι στα cryptos – Αλλαγή σελίδας το 2023

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον επικρατεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων, η οποία κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου εκμεταλλεύτηκε την ώθηση που πήρε από το ανοδικό κλείσιμο της Wall Street την περασμένη Παρασκευή.

Παρά την πτώχευση ενός ακόμη ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, του Genesis Global Holdco, η αποτίμηση της αγοράς ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια, για πρώτη φορά από τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap. Πιο συγκεκριμένα, ανέρχεται στο 1,04 τρισ. δολάρια καταγράφοντας οριακή άνοδο της τάξης του 0,06% λίγο μετά τις 10 π.μ. ώρα Ελλάδος. 

Σε υψηλά επίπεδα – για τα δεδομένα των τελευταίων μηνών – βρίσκεται και το Bitcoin, το οποίο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου συνέχισε σταθερά να ανεβαίνει, ξεπερνώντας μάλιστα για λίγο τα 23.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Αυγούστου. Αυτή τη στιγμή, έχει υποχωρήσει περίπου στα 22.742 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.

Η αξία του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος έχει ενισχυθεί κατά περίπου 37% από την αρχή του έτους, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία σε ΗΠΑ και Ευρώπη φαίνεται να δείχνουν ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται χωρίς να οδηγεί σε βαθιά ύφεση και οι επενδυτές έχουν αναθαρρήσει. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, το Bitcoin έχει ενισχυθεί κατά 8%, ενώ φαίνεται γενικά να επικρατεί ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο.

Ανοδικά κινείται και το Ethereum καταγράφοντας αυτή την ώρα άνοδο 0,48% περίπου τα 1.633 δολάρια. Το δεύτερο μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα κατέγραψε κέρδη περίπου 4,5% την περασμένη εβδομάδα και περίπου 35% από την αρχή του έτους. 

Εν μέσω γενικευμένης αισιοδοξίας στην αγορά, το σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ιδιαίτερα θετικό για τα κρυπτονομίσματα, ακολουθώντας το κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή. Με ώθηση από την τεχνολογία, ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 2,6% και ο S&P 500 με άνοδο 1,8%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Και νέο «κανόνι» στα cryptos – Χρεοκόπησε η Genesis

H χρονιά που «λύγισε» τα cryptos: Οι πέντε μεγαλύτερες χρεοκοπίες

Bitcoin: Το μεγαλύτερο ράλι της τελευταίας δεκαετίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News