Business & Finance Τετάρτη 18/01/2023, 15:39
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Το μεγαλύτερο ράλι της τελευταίας δεκαετίας

Bitcoin: Το μεγαλύτερο ράλι της τελευταίας δεκαετίας

Προς το μεγαλύτερο ράλι εδώ και σχεδόν μία δεκαετία πλησιάζει το Bitcoin, καθώς από την αρχή του έτους υπάρχει μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν ρίσκο.

Η αγορά αναμένεται σύντομα να φτάσει τα επίπεδα του Νοεμβρίου, δηλαδή πριν την αιφνίδια κατάρρευση της FTX, άλλοτε ενός από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, που αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τη βιομηχανία των cryptos πέρυσι. Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap έπειτα από 14 ημέρες ανόδου, η αποτίμηση της αγοράς πλησιάζει περισσότερο το 1 τρισ. δολάρια και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος ανέρχεται περίπου στα 994,64 δισ. με άνοδο 0,34% σε εικοσιτετράωρη βάση.

Το Bitcoin συγκεκριμένα αναρριχήθηκε έως και τα 21.536 δολάρια νωρίτερα σήμερα, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή έχει υποχωρήσει στο επίσης υψηλό επίπεδο των 21.263 δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο περίπου 0,2%. Κέρδη καταγράφει και το Ethereum με 0,95% άνοδο περίπου στα 1.586 δολάρια.

Σημειώνεται πως η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο σε ΗΠΑ και στην Ευρώπη έδωσε ελπίδα στους επενδυτές ότι οι κεντρικές τράπεζες θα επιβραδύνουν τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, αμβλύνοντας έτσι και τα σενάρια για ύφεση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

FTX: Εντοπίστηκαν 5 δισ. δολάρια – Μικραίνει η «μαύρη τρύπα»

Bitcoin: Γιατί το bitcoin ενισχύθηκε 26% από τις αρχές Ιανουαρίου

«Φρέσκιες» απολύσεις στην αγορά cryptos – Το 20% αποχωρεί από την crypto.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News