Business & Finance Παρασκευή 20/01/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δυνατό φινάλε με ώθηση από τεχνολογία

Wall Street: Δυνατό φινάλε με ώθηση από τεχνολογία

Σε ράλι επιδόθηκαν και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, ολοκληρώνοντας μία δυναμική εβδομάδα τελικά, παρότι έχασαν μέρος της κεκτημένης ταχύτητας από το ράλι του Ιανουαρίου. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 330,93 μονάδες ή 1% κλείνοντας στις 33.375,49 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,89% στις 3.972,61 μονάδες. Και οι δύο δείκτες τερμάτισαν σήμερα την καθοδική πορεία των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων. Την ίδια στιγμή, ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,66% με στήριγμα από Netflix και Alphabet, κλείνοντας στις 11.140,43 μονάδες. 

Ο Νasdaq εμφάνισε την καλύτερη επίδοση στην εβδομάδα, με κέρδη 0,55% καταγράφοντας άνοδο για τρίτο πενθήμερο στη σειρά. Ο Dow Jones σημείωσε ωστόσο απώλειες 2,7% και ο S&P 500 πτώση 0,66%, μετά από δύο συνεχείς εβδομάδες ανόδου. Και οι τρεις δείκτες παραμένουν σε θετικό έδαφος από τις αρχές του έτους έως σήμερα. 

«Αυτό που παρατηρούμε στην αγορά είναι ότι τα χαμηλά μετατοπίζονται ολοένα και πιο υψηλά και αυτό δίδει μία νότα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης. Ωστόσο, οι τεχνικοί παράγοντες εξακολουθούν να ευνοούν τις «αρκούδες» με αποτέλεσμα μετά από τα ράλι να ακολουθούν ρευστοποιήσεις», αναφέρει ο Τζεφ Κίλμπουργκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της KKM Financial. 

Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή Ντουμπράβκο Λάκος-Μπούγιας της JPMorgan, τα αρνητικά νέα είναι τελευταία θετικά νέα για την χρηματιστηριακή αγορά, όμως αυτό δεν θα συνεχιστεί ακόμη για πολύ. 

Oι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα με τις μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης να καθοδηγούν την αγορά σε πιο υψηλά επίπεδα. Το Netflix ενισχύθηκε 7% αφού ανακοίνωσε περισσότερους συνδρομητές απ΄ό,τι αναμενόταν παρότι τα τριμηνιαία κέρδη του ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Σε άνοδο 5% και η μετοχή της Alphabet αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 12.000 εργαζομένους. 

 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News