Business & Finance Σάββατο 21/01/2023, 07:30
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Κέρδη 12% αυτή την εβδομάδα

Bitcoin: Κέρδη 12% αυτή την εβδομάδα

Τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν άνοδο αυτή την εβδομάδα, παρότι οι αμερικανικές μετοχές έχασαν κεκτημένη ταχύτητα από το φετινό τους ράλι και μία πλατφόρμα δανεισμού σε κρυπτονομίσματα, η Genesis, κατέθεσε αίτηση για να τεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης. 

Το bitcoin ενισχύθηκε 12% αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Coin Metrics, με το ether να καταγράφει κέρδη 14%.

Μάλιστα, ο Dow Jones και ο S&P 500 κατέγραψαν απώλειες στην εβδομάδα, η οποία ήταν πιο σύντομη λόγω της αργίας του Martin Luther King της Δευτέρας. 

«Το bitcoin φαίνεται να διαπραγματεύεται σε συγχρονισμό με τον Nasdaq και το ριψοκίνδυνο ενεργητικό ξανά, μετά από αρκετούς μήνες απεξάρτησης. Αυτό αποτελεί καλό νέο για τους επενδυτές στην αγορά κρυπτονομισμάτων επειδή ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται και η Fed βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος παρά στην αρχή του οικονομικού κύκλου σύσφιγξης και γι΄αυτό το ριψοκίνδυνο ενεργητικό θα μπορούσε να πάρει μία μεγάλη ανάσα και να προσελκύσει ξανά επενδυτές», αναφέρει η Sylvia Jablonski, διευθύνουσα σύμβουλος της Defiance ETFs.

Το bitcoin διαπραγματευόταν σε συγχρονισμό με τις μετοχές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του 2022, χάρη στους θεσμικούς επενδυτές που εισήλθαν στην αγορά κρυπτονομισμάτων το προηγούμενο έτος, τα κρατικά μέτρα στήριξης και την πιο αυστηρή νομισματική πολιτική της Fed, παράγοντες που καθοδήγησαν τις τιμές. 

Ωστόσο, προς το τέλος του περυσινού έτους, αυτός ο συσχετισμός ατόνησε και η τιμή του bitcoin παρέμεινε σχετικά σταθερή εν μέσω κύματος σκανδάλων και χρεωκοπιών στην αγορά κρυπτονομισμάτων και τη γενικότερη απώλεια εμπιστοσύνης σε αυτή την κατηγορία του ενεργητικού. 

Η άνοδος αυτής της εβδομάδας έλαβε χώρα παρά το γεγονός ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είχε το τελευταίο της χτύπημα: η Genesis που κατέθεσε αίτηση να τεθεί υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πιστωτές στην αγορά κρυπτονομισμάτων που είχε δανείσει και το FTX, το οποίο κατέρρευσε στα τέλη του 2022. 

Ο Owen Lau, αναλυτής της Oppenheimer, ανέφερε ότι η άνοδος των κρυπτονομισμάτων αυτής της εβδομάδας αποτελεί συνέχεια του ράλι του ριψοκίνδυνου ενεργητικού που έλαβε χώρα τις δύο πρώτες εβδομάδες του έτους. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Και νέο «κανόνι» στα cryptos – Χρεοκόπησε η Genesis

«Φρέσκιες» απολύσεις στην αγορά cryptos – Το 20% αποχωρεί από την crypto.com

Γέλεν: Απαιτείται αποτελεσματικότερη εποπτεία στις αγορές κρυπτονομισμάτων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News