Business & Finance Δευτέρα 16/01/2023, 11:16
ΑΓΟΡΕΣ

Cryptos: Δυναμική έναρξη το 2023 – Σε ράλι το Bitcoin

Cryptos: Δυναμική έναρξη το 2023 – Σε ράλι το Bitcoin

«Στοίχημα» για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων βάζουν οι επενδυτές της αγοράς κρυπτονομισμάτων, οδηγώντας το Βitcoin στην καλύτερη εκκίνηση έτους από το 2020. Πριν την επέλαση της πανδημίας και την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις χώρες της Δύσης, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα είχε κάνει ράλι 31% (τον Ιανουάριο του 2020), ενώ μέχρι τώρα το 2023 καταγράφει κέρδη 28%.

Η άνοδος συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου με αποτέλεσμα σήμερα –στη 13η συναπτή συνεδρίαση με κέρδη- να βρίσκεται κοντά στα 20.751 δολάρια. Σημαντική άνοδο της τάξης του 1% περίπου καταγράφει και το Ethereum, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεί της CoinMarketCap η συνολική αποτίμηση της αγοράς φτάνει περίπου τα 976,97 δισ. δολάρια με άνοδο 0,95% σε εικοσιτετράωρη βάση.

Η αγορά ελπίζει ότι η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες στον πλανήτη είδαν κορύφωση του πληθωρισμού και συνεπώς θα χαλαρώσουν την πολιτική σύσφιγξης, με αποτέλεσμα να αμβλύνονται οι φόβοι για μεγάλη ύφεση. Παρότι οι πρώτες ημέρες του έτους φαίνεται να δείχνουν ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς αναμένεται νέο σοκ στην αγορά με τις εξελίξεις στην κατάρρευση της FTX και για τον ιδρυτή της Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ. Εξ ου και ο ρυθμός των αγορών είναι πολύ χαμηλότερος σε σχέση με το ράλι του 2021.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

FTX: Εντοπίστηκαν 5 δισ. δολάρια – Μικραίνει η «μαύρη τρύπα»

Πλήγμα για το bitcoin: Πουλά η εταιρεία που το βοήθησε να γίνει mainstream

Μαθηματικό μυαλό και φαν του Χάρι Πότερ: Η γυναίκα πίσω από την οικονομική απάτη – μαμούθ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News