Business & Finance Πέμπτη 2/03/2023, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Μικτά πρόσημα στην Wall Street – Πιέσεις στον S&P 500

Μικτά πρόσημα στην Wall Street – Πιέσεις στον S&P 500

Μικτά πρόσημα καταγράφουν τα αμερικανικά χρηματιστήρια στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να προεξοφλούν περαιτέρω και μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν στις 192.000 έναντι προσδοκιών για 197.000 καταδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει «ισχυρή», έναν φόβο τον οποίο έχει εκφράσει επανειλημμένως η Fed.

Στη Wall Street, αλλά και στις διεθνείς αγορές επικρατεί διάχυτη ανησυχία για την αδυναμία ανάκαμψης της οικονομίας και για επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων για αρκετό καιρό ακόμη, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για μεγάλη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. Παράλληλα, ελλοχεύει ο φόβος ότι το βασικό επιτόκιο θα παραμείνει υψηλά για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, σε ράλι έχουν επιδοθεί και οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ξεπερνά το 4%, ενώ του 2ετούς αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Συνολικά, η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για μεγαλύτερη από το προσδοκώμενο αύξηση των επιτοκίων, έχουν διαβρώσει τη δυναμική που παρουσίαζε στην αρχή του έτους η Wall Street. 

Λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,2%, ενώ ο S&P και ο Nasdaq καταγράφουν απώλειες της τάξης του 0,42% και 0,66% αντίστοιχα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News