Business & Finance Πέμπτη 23/02/2023, 17:23
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στη Wall Street μετά τα πρακτικά της Fed – Άλμα για τη Nvidia

Κέρδη στη Wall Street μετά τα πρακτικά της Fed – Άλμα για τη Nvidia

Με κέρδη άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, όσο οι επενδυτές επεξεργάζονται τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Fed, τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες.

Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ διαβλέπουν ανάγκη για περαιτέρω επιτοκιακές αυξήσεις του επόμενους μήνες. Ωστόσο, η πλειονότητα αυτών αναμένει πως το επίπεδο του πληθωρισμού και η συνολική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας επιτάσσουν μικρότερες αυξήσεις σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις της Fed.

Ο πληθωρισμός «παρέμεινε πολύ υψηλότερα» από τον στόχο του 2% της Fed και η αγορά εργασίας «παρέμεινε πολύ σφιχτή, συμβάλλοντας στην συνέχιση των πιέσεων στους μισθούς και τις τιμές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στα πρακτικά της Fed.

Λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,53%, ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,61% και ο Nasdaq κατά 0,61% περίπου. Ισχυρή ώθηση δίνει η μετοχή της Nvidia, η οποία εκτινάχθηκε με κέρδη 14% περίπου, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα από το προσδοκώμενο αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου και σε ό,τι αφορά τα έσοδα, αλλά και στα κέρδη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Περαιτέρω αυξήσεις για την ανάσχεση του πληθωρισμού βλέπει η Fed

Η σύσφιγξη που αργεί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News