Business & Finance Τετάρτη 1/03/2023, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με το αριστερό μπήκε ο Μάρτιος

Wall Street: Με το αριστερό μπήκε ο Μάρτιος

Στο όριο βρίσκονται οι αμερικανικοί δείκτες, προμηνύοντας ότι οι απώλειες του Φεβρουαρίου ενδέχεται να συνεχιστούν και αυτό τον μήνα. Η δυναμική που είχε σημειωθεί στην αρχή του έτους έχει χαθεί, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου συνεχίζουν το ράλι λόγω των ανησυχιών για περαιτέρω επιτοκιακές αυξήσεις από την Fed και για αδυναμία ανάσχεσης των πληθωριστικών πιέσεων

Ειδικότερα λίγο μετά το άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης του μήνα, ο Dow Jones καταγράφει ήπιες απώλειες της τάξης του 0,11%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν πτώση της τάξης του 0,45%.

Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς άγγιξε σήμερα έως και το 3,961% προτού διολισθήσει στο 3,949%. Στην αρχή της ημέρας παρατηρήθηκε έντονη αποκλιμάκωση στην αγορά ομολόγων μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα. Ειδικότερα o PMI στην Κίνα ανέκαμψε στις 52,6 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012 και πυροδοτώντας κύμα – σύντομης όπως φάνηκε εκ των υστέρων – αισιοδοξίας για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.

«Βαρύς» Φεβρουάριος

Σημειώνεται ότι ο Φεβρουάριος έκλεισε με απώλειες για την Wall Street, ανατρέποντας το εντυπωσιακό ράλι που είχε γίνει στην αρχή του έτους, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα έσπειραν απαισιοδοξία στην αγορά.

Παρά τη δυναμική έναρξη του έτους, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κατέγραψαν τον δεύτερο μήνα με αρνητικό πρόσημο στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου. Ο Dow σημείωσε πτώση 4,19%, ενώ έχασε και τα φετινά κέρδη καταγράφοντας απώλειες 1,48% μέχρι στιγμής. Ο S&P 500 και ο Nasdaq απώλεσαν 2,61% και 1,11% της αξίας τους τον Φεβρουάριο αντίστοιχα, όμως από τις αρχές του έτους έως σήμερα παρουσιάζουν άνοδο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ομόλογα: Εποχές 2011 στις αποδόσεις του ευρώ

Ευρωζώνη: Σταθεροποιήθηκε η μεταποίηση – Αμβλύνονται οι πιέσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News