Business & Finance Τετάρτη 15/02/2023, 17:32
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο η Wall Street – Βαρίδι τα στοιχεία για το λιανεμπόριο

Στο κόκκινο η Wall Street – Βαρίδι τα στοιχεία για το λιανεμπόριο

Απώλειες καταγράφονται στα ταμπλό των αμερικανικών χρηματιστηρίων, καθώς τα στοιχεία για τις πωλήσεις Ιανουαρίου στο λιανεμπόριο ενέτειναν τους φόβους για μεγάλη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Σύμφωνα με την έκθεση που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο αυξήθηκαν κατά 3%, υπερβαίνοντας σημαντικά τη μέση εκτίμηση για αύξηση 1,9% και καταδεικνύοντας ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας. Τα αποτελέσματα έσπειραν απαισιοδοξία στις αμερικανικές αγορές για μεγάλη επιτοκιακή αύξηση στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας και κατά συνέπεια για αύξηση των πιθανοτήτων συρρίκνωσης φέτος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο δρόμος για να επανέλθει ο πληθωρισμός στο επίπεδο του 2% είναι μεγάλος. «Το πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια θα εξαρτηθεί από τον πληθωρισμό, τις χρηματοοικονομικές συνθήκες και την εκτίμησή μας ότι η πολιτική μας είναι αρκετά περιοριστική», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός Ιανουαρίου που διαμορφώθηκε στο 6,4%, υψηλότερα από το προσδοκώμενο του 6,2%. Η ανακοίνωση οδήγησε χθες τον Dow Jones σε απώλειες 156,66 μονάδων, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με οριακές απώλειες. Αντιθέτως, με άνοδο έκλεισε ο Nasdaq με στήριγμα από τις μετοχές της Tesla και της Nvidia.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 156 μονάδες ή 0,46%, ο S&P 500 κατά -0,46% και ο Nasdaq κατά 0,23%. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στο 6,4% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

ΗΠΑ: Τα οικονομικά στοιχεία λένε τη μισή μόνο αλήθεια

ΗΠΑ: Ανάπτυξη 2,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News