Business & Finance Παρασκευή 10/02/2023, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Χάνει τη μάχη με τα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Χάνει τη μάχη με τα εταιρικά αποτελέσματα

Σε χαμηλό σχεδόν δύο μηνών αναμένεται να κλείσει η εβδομάδα στα αμερικανικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το 2022.

Στο επίκεντρο των προβληματισμών βρίσκεται ο αντίκτυπος των υψηλών επιτοκίων στις αμερικανικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Earnings Scout το 70% των εισηγμένων στον S&P 500 που ανακοίνωσαν αποτελέσματα ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ ο μέσος όρος τριετίας ανέρχεται στο 79%. 

Λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Wall Street, οι βασικοί δείκτες βρέθηκαν στο κόκκινο, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να παρουσιάζουν οριακές απώλειες, της τάξης του 0,05% και τον Nasdaq να υποχωρεί κατά περίπου 0,6%. «Βαρίδι» για τον Nasdaq αποτελεί η πλατφόρμα διαμοιρασμού διαδρομών Lyft, η οποία υποχωρεί κατά περίπου 33,6%.

Υπολογίζεται πως ο S&P 500 υποχωρεί από τη Δευτέρα κατά 1,5%, στην πρώτη εβδομαδιαία πτώση εδώ και τρεις εβδομάδες και στη μεγαλύτερη διολίσθηση από τον Δεκέμβριο. Ο Dow Jones και ο Nasdaq αναμένεται να σημειώσουν απώλειες 0,6% και 2,3% αντίστοιχα σε εβδομαδιαία βάση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News