Business & Finance Πέμπτη 2/02/2023, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Ώθηση από τη Meta παίρνει η Wall Street – Ανακούφιση μετά την απόφαση Fed

Ώθηση από τη Meta παίρνει η Wall Street – Ανακούφιση μετά την απόφαση Fed

Μικτά πρόσημα εμφανίζουν οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων, με το επενδυτικό κλίμα να επηρεάζεται από τη χθεσινή απόφαση της Fed για μικρότερη επιτοκιακή αύξηση 25 μονάδων βάσης, αλλά και τα καλύτερα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της Meta.

Τα εταιρικά αποτελέσματα της μητρικής της Facebook, Meta, αλλά και τα θετικά αποτελέσματα από Apple και Amazon τις προηγούμενες ημέρες έδωσαν ώθηση συνολικά στις τεχνολογικές μετοχές, με τον Nasdaq να παρουσιάζει κέρδη σχεδόν 2% λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης. Κέρδη 0,66% καταγράφει και ο S&P, καθώς η επιβράδυνση των επιτοκιακών αυξήσεων αμβλύνει τους φόβους για βαθιά ύφεση φέτος και ενισχύει το αγοραστικό ενδιαφέρον. Αντιθέτως, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 148 μονάδες ή 0,44% περίπου.

Facebook

Σε ό,τι αφορά το Facebook ειδικότερα ο αριθμός των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν καθημερινά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο, φτάνοντας στα δύο δισεκατομμύρια άτομα κατά μέσο όρο. Πρακτικά, περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού μπήκε τον Δεκέμβριο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για μεγαλύτερη των προβλέψεων ανάπτυξη, η οποία έρχεται την ώρα που η εταιρεία δέχεται πιέσεις, καθώς το κόστος της αυξάνεται και οι διαφημιστικές πωλήσεις μειώνονται.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Fed: Μικρότερη επιτοκιακή αύξηση 25 μβ – Δέσμευση ότι συνεχίζει στην ίδια γραμμή

Facebook: Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού έμπαινε καθημερινά τον Δεκέμβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News