Business & Finance Τετάρτη 8/02/2023, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Τα εταιρικά αποτελέσματα «κόβουν» τη δυναμική στη Wall Street

Τα εταιρικά αποτελέσματα «κόβουν» τη δυναμική στη Wall Street

Τις ανησυχίες των επενδυτών για τον τελευταίο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων αντανακλά το σημερινό άνοιγμα της Wall Street, καθώς η επίδοση των αμερικανικών επιχειρήσεων το τελευταίο τρίμηνο του 2022 θα δείξει την αντίδραση του κλάδου στην αύξηση των επιτοκίων.

Επισκιάζοντας την αισιοδοξία που έσπειρε χθες στην αγορά η ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, οι αμερικανικοί δείκτες άνοιξαν σήμερα με απώλειες της τάξης των 45 μονάδων ή 0,13% για τον Dow Jones, -0.33% για τον S&P 500 και περίπου -0,57% για τον Nasdaq.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε ότι απαιτούνται περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων εν μέσω μιας ισχυρής αγοράς εργασίας. Ωστόσο, σημείωσε ότι φέτος θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα σημαντική μείωση του πληθωρισμού, προμηνύοντας επιβράδυνση του ρυθμού των επιτοκιακών αυξήσεων. Εξ ου και χθες, η Wall Street έκλεισε με θετικό πρόσημο, αφότου οι επενδυτές είχαν «χωνέψει» τα σχόλια της πολυαναμενόμενης ομιλίας.

Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα της Chipotle ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών, ενώ της CVS και της Uber υψηλότερα με αποτέλεσμα οι μετοχές τους να δίνουν ώθηση στους δείκτες. Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της Walt Disney και της Robinhood μεταξύ άλλων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε ιστορικό υψηλό το χρηματιστήριο του Λονδίνου – Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

ΧΑ: Πάνω από τις 1.050 μονάδες με ώθηση από τράπεζες, deals, Powell

Ανέστειλε τις συναλλαγές το τουρκικό χρηματιστήριο – «Διαρροή» 35 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News