Business & Finance Παρασκευή 3/02/2023, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Βαρίδι στη Wall Street τα ισχυρά στοιχεία της αγοράς εργασίας

Βαρίδι στη Wall Street τα ισχυρά στοιχεία της αγοράς εργασίας

Διορθωτικές κινήσεις στο χθεσινό ράλι κάνουν οι επενδυτές της Wall Street, μετά την ανακοίνωση για τη μεγαλύτερη αύξηση θέσεων εργασίας από τον Ιούλιο του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 517.000 τον Ιανουάριο, έναντι αύξησης 187.000 που περίμεναν οι αναλυτές. Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 3,4%, έναντι προβλέψεων για 3,6%. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 1969. Επίσης, οι μισθοί αυξήθηκαν, με το μέσο ωρομίσθιο να ενισχύεται κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 4,4% σε σχέση με πέρυσι.

Η αγορά εργασίας εξακολουθεί να φαίνεται υπερβολικά «σφιχτή», για το οποίο η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ έχει εκφράσει επανειλημμένως ανησυχίες. Έτσι, οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα αντανακλούν τους φόβους των επενδυτών για τη διατήρηση του επιτοκίου αναφοράς σε υψηλά επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα, με στόχο την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο Dow Jones καταγράφει απώλειες της τάξης των 124,5 μονάδων ή 0,37%, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,72%. Απώλειες περίπου 0,83% παρουσιάζει και ο Nasdaq, αφότου χθες με το κλείσιμο της συνεδρίασης η Apple και η μητρική της Google, Alphabet, ανακοίνωσαν για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 χαμηλότερες οικονομικές επιδόσεις από το προσδοκώμενο. Επίσης, η μετοχή της Amazon υποχωρεί κατά περίπου 4,6%, καθώς παρότι ξεπέρασε τις προσδοκίες για το δ’ τρίμηνο, οι προβλέψεις που εξέδωσε για το τρέχον τρίμηνο απογοήτευσαν τους επενδυτές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος εποχής: Ξεθωριάζει το momentum των Big Tech

ΗΠΑ: 517.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News