Business & Finance Παρασκευή 1/01/2021, 20:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκαταστάσθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Tencent και Huawei 

Αποκαταστάσθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Tencent και Huawei 

Τα διαδικτυακά παιχνίδια του τεχνολογικού κολοσσού Tencent είναι ξανά διαθέσιμα  στο κατάστημα εφαρμογών της Huawei, μετά την απόσυρσή τους νωρίτερα σήμερα Παρασκευή, έπειτα από διαφωνία των δύο εταιρειών σχετικά με την κατανομή των εσόδων.

Η Huawei εμμένει το ποσοστό της να παραμείνει στο 50% από τις πωλήσεις των παιχνιδιών της Tencent στο κατάστημα εφαρμογών της και έπειτα από την αδυναμία των δύο εταιρειών να καταλήξουν σε συμφωνία, τα παιχνίδια της Tencent καταργήθηκαν από το κατάστημα εφαρμογών της Huawei. 

Τα παιχνίδια επανήλθαν μετά από περαιτέρω διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε η Tencent, προσθέτοντας ότι «και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες και υπηρεσίες στους καταναλωτές».

Για το ίδιο θέμα αρκετοί είναι οι προγραμματιστές παιχνιδιών και εφαρμογών που αντιδρούν για το ποσοστό που κρατάει η Huawei, από τις αγορές εντός του ηλεκτρονικού καταστήματος.  

Στους «δυσαρεστημένους» συμπεριλαμβάνεται η Mihoyo, η οποία πέρυσι αποφάσισε να μην διαθέσει το επιτυχημένο παιχνίδι της «Genshin Impact» στο κατάστημα εφαρμογών της Huawei, επειδή δεν ενέκρινε το πλαίσιο για τις προμήθειες από τις πωλήσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News