Business & Finance Παρασκευή 1/01/2021, 10:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To NYSE διαγράφει τρεις κινεζικούς γίγαντες των τηλεπικοινωνιών

To NYSE διαγράφει τρεις κινεζικούς γίγαντες των τηλεπικοινωνιών

To Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει τρεις μεγάλες κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών στη βάση πληροφοριών για δεσμούς με τον στρατό της Κίνας.

Ο λόγος για τις China Mobile, China Telecom και China Unicom Hong Kong, που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης Τραμπ. Από την επόμενη εβδομάδα οι μετοχές τους δεν θα διαπραγματεύονται στην πλατφόρμα του NYSE.

Πρόκειται για κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες που αντλούν το σύνολο των εσόδων τους από την Κίνα και δεν έχουν καμία ουσιαστική παρουσία στις ΗΠΑ. Η διαγραφή τους από το αμερικανικό χρηματιστήριο είναι περισσότερο μία συμβολική κίνηση, που αντανακλά την ένταση στις σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τις αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες που ελέγχονται από τον στρατό. Με το διάταγμα απαγορεύεται και η αγορά ή πώληση μετοχών μίας σειράς κινεζικών εταιρειών που το Πεντάγωνο θεωρεί ότι έχουν δεσμούς με τον κινεζικό στρατό.

Να θυμίσουμε ότι πρώτα στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών βρέθηκαν κολοσσοί όπως η Huawei και η Tencent, αλλά και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News