Business & Finance Δευτέρα 21/12/2020, 17:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μία νίκη για τις γυναίκες στον κόσμο του επιχειρείν

Μία νίκη για τις γυναίκες στον κόσμο του επιχειρείν

Ένα μεγάλο βήμα έκαναν φέτος οι γυναίκες στον κόσμο του επιχειρείν, καθώς για πρώτη φορά, τουλάχιστον μία γυναίκα υπάρχει στο διοικητικό συμβούλιο κάθε εταιρείας του S&P 500.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CNN, οι γυναίκες αποτέλεσαν το 47% των διευθυντών που μπήκαν φέτος στα διοικητικά συμβούλια, πετυχαίνοντας το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής.

Όμως, ακόμα και μετά από αυτά, οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 28% των διευθυντών στα διοικητικά συμβούλια, δείχνει μελέτη της Spencer Stuart. 

Αυτή τη στιγμή, το μέσο διοικητικό συμβούλιο στις εταιρείες του S&P 500 απαρτίζεται από 11 άτομα, αλλά έχει κατά μέσο όρο μόνο τρεις γυναίκες. 

Το 5% των εταιρειών του S&P 500 έχουν μόνο μία γυναίκα στο δ.σ. τους (μεταξύ αυτών οι Charter Communications, Monster Beverage, Motorola και Xerox). 

Και από την άλλη πλευρά, μόλις το 3% των εταιρειών έχουν έξι ή περισσότερες γυναίκες στο διοικητικό τους συμβούλιο. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που έχουν επιτύχει την ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων στα  συμβούλιά τους είναι οι Procter & Gamble, Best Buy, Etsy, Omnicom και  General Motors. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News