Business & Finance Δευτέρα 21/12/2020, 12:23
BUSINESS & FINANCE

Tesla: Με απώλειες 4,5% η πρεμιέρα στον S&P 500

Tesla: Με απώλειες 4,5% η πρεμιέρα στον S&P 500

Απώλειες της τάξης του 4,5% εμφανίζει στην pre-market της Wall Street η μετοχή της Tesla, κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στον δείκτη βαρόμετρο S&P 500.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την εταιρεία του δισεκατομμυρίουχου Ίλον Μασκ, η οποία κάταφερε να «προβιβαστεί» από τον τεχνολογικό Nasdaq στον κυριότερο δείκτη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Μια «αναβάθμιση», η οποία επήλθε ως απόρροια της συνεχούς βελτίωσης της εταιρικής κερδοφορίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της τιμής της μετοχής, η οποίας από τις αρχές του 2020 έχει καταγράψει άλμα άνω του 730%.

Η Tesla «κέρδισε» μια θέση στον S&P 500, αντικαθιστώντας την ενεργειακή εταιρεία Occidental Petroleum Corp., η οποία σήμερα υποχωρεί κατά 7,5% στην pre-market της Wall Street.

Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης στον Nasdaq, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφάνισε κέρδη σχεδόν 5%, τερματίζοντας στην τιμή των 695 ευρώ, το οποίο αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ. Παράλληλα, η συνολική κεφαλαιοποίηση ξεπέρασε τα 150 δισ. δολάρια.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο στο ράλι διαδραμάτισε και η προσδοκία εν όψει της ένταξης στον δείκτη S&P 500, με τους επενδυτές ωστόσο να εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την μετέπειτα χρηματιστηριακή πορεία της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ενώ η μετάβαση προς την πράσινη ενέργεια και την ηλεκτροκίνηση ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι αναλυτές θεωρούν ότι η Tesla, ηγέτιδα και πρωτοπόρος δύναμη στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, διαθέτει σημαντικά περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης της κερδοφορίας της.

moneyreview.gr με Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News