Business & Finance Παρασκευή 18/12/2020, 23:48
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Με πτώση έκλεισε την εβδομάδα

Wall Street: Με πτώση έκλεισε την εβδομάδα

Η αβεβαιότητα γύρω από την έγκριση των νέων δημοσιονομικών μέτρων από το Κογκρέσο οδήγησε τη Wall Street σε πτώση παρά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, οπότε και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνταν σε ιστορικά υψηλά. 

Το αμερικανικό Κογκρέσο είναι σχεδόν αδύνατον να ανταποκριθεί στην προθεσμία της Παρασκευής για να καταλήξει σε συμφωνία για ένα πακέτο μέτρων ύψους 900 δισ.δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, σε μία εξέλιξη που απογοήτευσε τους επενδυτές, οι οποίοι περίμεναν σήμερα τη συμφωνία. 

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κατάφερε ωστόσο να μετριάσει τις απώλειές του και να κλείσει με οριακή πτώση 0,07%, χάρη στην εξαιρετική επίδοση της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, η οποία τη Δευτέρα θα γίνει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία που έχει εισαχθεί μέχρι σήμερα στο δείκτη S&P 500. Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,41%, ενώ ο S&P 500 με 0,35%.

Από τις μετοχές, σημαντική πτώση κατέγραψε η IBM, μετά από είδηση που μετέδωσε το Bloomberg ότι η Microsoft σχεδιάζει να σχεδιάσει τους δικούς της επεξεργαστές για τη σειρά των προσωπικών υπολογιστών της Surface, καθώς και servers. Ως γνωστόν, η IMB έχει μακροχρόνια συνεργασία με τη Microsoft αποτελώντας τον κατεξοχήν κατασκευαστή επεξεργαστών για τα PCs που χρησιμοποιούν το λογισμικό Windows. Ενα μήνα πριν, η Apple είχε ανακοινώσει σε μία αντίστοιχη κίνηση ότι άρχισε να πωλεί PCs με το δικό της επεξεργαστή M1 αντί να χρησιμοποιεί της Intel. 

Αξιοσημείωτος ήταν επίσης ο αυξημένος όγκος συναλλαγών, κάτι που traders απέδωσαν τόσο στην πληθώρα συναλλαγών που έγιναν στη μετοχή της Tesla όσο και στη λήξη προθεσμιακών συμβολαίων. 

moneyreview.gr
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News