Business & Finance Σάββατο 19/12/2020, 17:26
BUSINESS & FINANCE

Έλον Μασκ: Πλουσιότερος κατά 9 δισ. δολ. με «όχημα» την Tesla

Έλον Μασκ: Πλουσιότερος κατά 9 δισ. δολ. με «όχημα» την Tesla

Η προσωπική περιουσία του Έλον Μασκ εκτοξεύθηκε χθες σε νέα υψηλά και αυτό χάρις στο δυναμικό ράλι των μετοχών της Tesla, καθώς η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων προετοιμάζεται για το «ντεμπούτο» της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το άλμα που σημείωσε και χθες η μετοχή της Tesla έφερε στις τσέπες του Μασκ 9 δισ. δολάρια, με την περιουσία του να αυξάνεται στα 167,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο 49χρονος Μασκ κατάφερε φέτος να γίνει κατά 139,7 δισ. δολάρια πλουσιότερος, έχοντας αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, μετά τον Τζεφ Μπέζος της Amazon.com, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 187,3 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Tesla έχουν απογειωθεί 731% φέτος, κλείνοντας χθες στην τιμή-ρεκόρ των 695 δολαρίων. Το ράλι απέκτησε μεγαλύτερη δυναμική μετά την είδηση ότι η μετοχή θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500, πυροδοτώντας μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Από την ημέρα ανακοίνωσης της είδησης, τον Νοέμβριο, η μετοχή της Tesla έχει κάνει άλμα 70%.

Η Τesla συγκαταλέγεται στον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό των εταιρειών που κατασκευάζουν ηλεκτροκίνητα οχήματα που οδεύουν προς το κατώφλι του χρηματιστηρίου. Με βάση τα στοιχεία του Bloomberg, στη διάρκεια του 2020 τουλάχιστον 15 εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο ή έχουν ανακοινώσει σχέδια για αρχικές δημόσιες εγγραφές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News