Business & Finance Τρίτη 15/12/2020, 16:38
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Υπερβολική η ευφορία των αγορών

Goldman Sachs: Υπερβολική η ευφορία των αγορών

Τον κώδωνα του κινδύνου για την «υπερβολική ευφορία» στις αγορές έκρουσε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, ο οποίος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει και εναντίον της υψηλής ζήτησης για τις νέες Αρχικές Δημόσιες Προσφορές (IPO). 

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο, όπου υπάρχει πολλή ευφορία. Προσωπικά είμαι ανήσυχος γι’ αυτό» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Squawk Box» του πρακτορείου CNBC. «Δεν νομίζω ότι μακροπρόθεσμα είναι κάτι υγιές. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει εξισορρόπηση».

Η ανησυχία του Σόλομον επέρχεται λίγες ημέρες μετά το χρηματιστηριακό ντεμπούτο των εταιρειών DoorDash και Airbnb, οι μετοχές των οποίων από την πρώτη στιγμή εκτινάχθηκαν στα ύψη, καταγράφοντας έως και τριψήφια κέρδη.

Ενδεικτικά, κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης, η μετοχή της DoorDash ενισχύθηκε κατά 85%, ενώ η μετοχή της Airbnb έκανε άλμα της τάξης του 112% -δείγμα του ζωηρού επενδυτικού ενδιαφέροντος. 

Ο επικεφαλής της Goldman Sachs δεν είναι ο πρώτος, ο οποίος εκφράζει ανησυχίες για την εκρηκτική άνοδο των νεοεισελθέντων εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αντίστοιχη κριτική είχε ασκήσει την περασμένη Παρασκευή και ο έμπειρος παρουσιαστής του CNBC, Τζιμ Κράμερ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News