Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 16:24
BUSINESS & FINANCE

Πώς ο επικεφαλής του Netflix έβγαλε πάνω από 200 εκατ. σε μία ημέρα

Πώς ο επικεφαλής του Netflix έβγαλε πάνω από 200 εκατ. σε μία ημέρα

Πάνω από 225 εκατ. δολάρια κατάφερε να αποκομίσει τη Δευτέρα ο Ριντ Χάστινγκς, εκτελεστικός διευθυντής του Netflix, ο οποίος προχώρησε σε ακόμη μία πώληση μετοχών της επιτυχούς πλατφόρμας.

Η πώληση ήρθε να προστεθεί σ’ όσες ακολούθησαν εντός του 2020, οι οποίες τον έχουν καταστήσει πλουσιότερο κατά τουλάχιστον 616 εκατ. δολάρια σε μόλις λίγους μήνες.

Συνολικά δε, σύμφωνα με τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, από τις αρχές του έτους, ο Χάστινγκς έχει αυξήσει την περιουσία του κατά 2,2 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να ανέρχεται πλέον σε 6,4 δισ. δολάρια.

Το συγκεκριμένο ποσό τον κατατάσσει στην 120η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του 2020, ο επικεφαλής του Netflix κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετή ρευστότητα από την αύξηση των εγγεγραμμένων χρηστών, γεγονός το οποίο διευκόλυνε την ολοκλήρωση όλων των γυρισμάτων των επιτυχημένων σειρών «The Crown» και «Peaky Plinders».

Άλλωστε, η τιμή της μετοχής έχει παρουσιάσει σωρευτικά κέρδη άνω του 60% από τις αρχές του έτους, χάρη στην αύξηση των εγγεγραμμένων χρηστών κατά 28,1 εκατ. άτομα, μόλις στους εννέα πρώτους μήνες του 2020.

Η εξέλιξη αυτή, κατά πολλούς, οφείλεται και στην πανδημία του κορωνοϊού, η οποία πυροδότησε μια αλματώδη ζήτηση για κατ’ οίκον υπηρεσίες διασκέδασης, όπως η παρακολούθηση ταινιών και σειρών.

Σήμερα, η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται κοντά στα 530 δολάρια, όταν τον Μάρτιο βρισκόταν μόλις στα 290 δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News