Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 15:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lufhansa: 80 τόνοι τροφίμων «πετούν» προς Βρετανία

Lufhansa: 80 τόνοι τροφίμων «πετούν» προς Βρετανία

80 τόνους φρούτων και λαχανικών μεταφέρει αεροπορικώς η Lufthansa προς τη Βρετανία, συμβάλλοντας στο να παραμείνουν γεμάτα τα ράφια στα βρετανικά σούπερ-μάρκετ, εν μέσω φόβων ότι το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας δεν θα αποτρέψει τις ελλείψεις σε βασικά είδη.

Με πτήση cargo του γερμανικού αερομεταφορέα φθάνουν στη Βρετανία νωπά είδη όπως μαρούλια, μπρόκολο, κουνουπίδι, φράουλες και εσπεριδοειδή. Η Lufthansa εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει έκτακτες πτήσεις cargo, ώστε να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Το αεροσκάφος Β777 με το πολύτιμο φορτίο επρόκειτο να φθάσει στο αεροδρόμιο Doncaster Sheffield το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η εκτακτη πτήση μεταφοράς νωπών αγαθών πραγματοποιείται καθώς σούπερ-μάρκετ και προμηθευτές προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να γεμίσουν τα ράφια, καθώς χιλιάδες φορτηγά και νταλίκες παραμένουν εγκλωβισμένα έξω από το λιμάνι του Ντόβερ. Γαλλία και Βρετανία κατέληξαν σε συμφωνία για το άνοιγμα των συνόρων, υπό την προϋπόθεση της διεξαγωγής τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, μια διαδικασία που παίρνει κάποιο χρόνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News