Business & Finance Παρασκευή 1/01/2021, 16:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ των κολοσσών Huawei και Tencent 

«Εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ των κολοσσών Huawei και Tencent 

«Εμφύλια σύρραξη» έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο κολοσσούς της Κίνας, την τεχνολογική Tencent και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei, όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Reuters. 

Συγκεκριμένα η Huawei απέσυρε από το κατάστημα εφαρμογών της, τα προσφερόμενα διαδικτυακά παιχνίδια της Tencent και η αιτία είναι, ότι οι δύο εταιρείες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία αναφορικά με τον διαμοιρασμό των κερδών, όπως υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Tencent και μία πηγή με γνώση επί του θέματος που μίλησε στο Reuters. 

Όπως υπογραμμίζει η πηγή η Huawei, επιμένει το ποσοστό της να διατηρηθεί στο 50%.

Για το ίδιο θέμα αρκετοί είναι οι προγραμματιστές παιχνιδιών και εφαρμογών που αντιδρούν για το ποσοστό που κρατάει η Huawei, από τις αγορές εντός του ηλεκτρονικού καταστήματος.  

Στους «δυσαρεστημένους» συμπεριλαμβάνεται η Mihoyo, η οποία πέρυσι αποφάσισε να μην διαθέσει το επιτυχημένο παιχνίδι της «Genshin Impact» στο κατάστημα εφαρμογών της Huawei, επειδή δεν ενέκρινε το πλαίσιο για τις προμήθειες από τις πωλήσεις. 

Η Tencent είναι ιδιοκτήτρια μερικών από των πιο δημοφιλών online παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο, ενώ από την άλλη το μερίδιο αγοράς της Huawei στην αγορά κινητών τηλεφώνων στην Κίνα, ανέρχεται στο 41,4% και στην παγκόσμια αγορά στο 14,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών έρευνας αγοράς IDC και Canalys.

«Εξαιτίας της αποτυχίαςνα ανανεωθεί η σύμβαση όπως ήταν προγραμματισμένο, τα σχετικά προϊόντα της Tencent Games αφαιρέθηκαν ξαφνικά νωρίς το πρωί από το κατάστημα εφαρμογών», αναφέρει η Tencent στην ανακοίνωσή της.

«Επί του παρόντος, υπάρχει ενεργή επικοινωνία για να επιλυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News