Business & Finance Δευτέρα 12/12/2022, 11:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Εξαγοράζει 4% του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου – Δεκαετής συνεργασία

Microsoft: Εξαγοράζει 4% του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου – Δεκαετής συνεργασία

Δεκαετή συνεργασία με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft, στο πλαίσιο της οποίας εξαγόρασε και μερίδιο ύψους περίπου 4% στην κοινοπραξία που το διαχειρίζεται.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την παροχή εξειδικευμένων στοιχείων και μετρήσεων, καθώς και λύσεις cloud με τη χρήση των εργαλείων του Microsoft Azure, του Microsoft Teams και τεχνητής νοημοσύνης.

«Αυτή η στρατηγική συνεργασία είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι του Χρηματιστηρίου για να καταστεί η κορυφαία παγκόσμια υποδομή χρηματοπιστωτικών αγορών και εταιρείας δεδομένων, και θα αλλάξει την εμπειρία για τους πελάτες μας», δήλωσε ο David Schwimmer, CEO του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. 

Η Microsoft στο πλαίσιο αυτό θα εξαγοράσει μερίδιο ύψους περίπου 4% της κοινοπραξίας Blackstone/Thomson Reuters. Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση, ο Scott Guthrie, εκτελεστικός αντιπρόεδρος για το τμήμα cloud και τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, θα οριστεί διευθυντής του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

O πρόεδρος και CEO της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε σχετικά: «Οι εξελίξεις στο cloud και το ΑΙ θα αλλάξουν εκ θεμελίων τον τρόπο με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ερευνούν, αλληλεπιδρούν και συναλλάσσονται κατά μήκος των κατηγοριών των περιουσιακών στοιχείων και προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

moneryeview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Kυβερνοέγκλημα και προπαγάνδα

Πώς έχασε τα πρωτεία στην Ευρώπη το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News