Business & Finance Τετάρτη 2/11/2022, 12:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αφεντικό τον Elon Musk: Δουλειά 84 ώρες/εβδομάδα και ύπνος στο γραφείο

Με αφεντικό τον Elon Musk: Δουλειά 84 ώρες/εβδομάδα και ύπνος στο γραφείο

Να δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, ζήτησαν από κάποιους υπαλλήλους του Twitter οι διευθυντές τους, σε μία προσπάθεια να επιτύχουν τις προθεσμίες που τους έβαλε ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας, Elon Musk. Και αυτά, με την απειλή της απόλυσης να πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους, καθώς τα δημοσιεύματα θέλουν τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να σκοπεύει να απολύσει το ένα τέταρτο των εργαζομένων στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το CNBC, κάποιοι εργαζόμενοι του Twitter δουλεύουν 84 ώρες την εβδομάδα και κοιμούνται στα γραφεία τους, αφότου έκλεισε το deal της πώλησης της εταιρείας στον Musk αντί 44 δισ. δολαρίων.

Στις ομάδες του Twitter έχουν ανατεθεί εργασίες τις οποίες πολλοί μέσα στην εταιρεία βλέπουν σαν ένα τεστ από τους ανθρώπους του Musk, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι εργάζονται σκληρά.

Κάποιοι μηχανικοί κλήθηκαν να δουλέψουν πάνω σε projects coding όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ άλλοι έχουν αναλάβει τις αλλαγές στην υπηρεσία πιστοποίησης λογαριασμών, όπου ο Musk προτίθεται να καθιερώσει μηνιαία συνδρομή 8 δολαρίων για το περίφημο μπλε σηματάκι «τικ». «Η προσδοκία είναι κυριολεκτικά να δουλεύετε 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, για να βγει στον αέρα», ανέφερε το memo που εστάλη στο προσωπικό.

Οι υπάλληλοι του Twitter δεν γνωρίζουν εάν θα πληρωθούν υπερωρίες, εάν θα πάρουν ρεπό ή εάν η εμπλοκή τους στα projects αυτά σημαίνει ότι η θέση τους είναι διασφαλισμένη.

Όλοι ανησυχούν ότι η καριέρα τους στην εταιρεία θα έχει τελειώσει εάν δεν προλάβουν τις προθεσμίες που τους έχουν δοθεί, για τις αρχές Νοεμβρίου.

Οι προϊστάμενοι καλούνται να κάνουν αξιολογήσεις των επιδόσεων και να στείλουν στον Musk λίστες με ονόματα εργαζομένων που πρέπει να παραμείνουν, σύμφωνα με το Business Insider.

Όμως και οι ίδιοι οι προϊστάμενοι νιώθουν την πίεση, με κάποιους από αυτούς να λένε στους New York Times ότι κοιμήθηκαν στο γραφείο την Παρασκευή και το Σάββατο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Έλον Μασκ: Συνδρομή 8 δολαρίων μηνιαίως για επαλήθευση λογαριασμών στο Twitter

Πώς είναι να δουλεύεις για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο

Ο παρεξηγημένος Elon Musk: Τι λένε για τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης αυτοί που τον γνωρίζουν

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News