Business & Finance Παρασκευή 28/10/2022, 07:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η «σφαγή» στο Twitter: Ο Elon Musk απέλυσε τον CEO και άλλα τρία στελέχη

Ξεκίνησε η «σφαγή» στο Twitter: Ο Elon Musk απέλυσε τον CEO και άλλα τρία στελέχη

Να απολύσει τον CEO, τον οικονομικό διευθυντή και τουλάχιστον άλλα δύο ανώτατα στελέχη ήταν η πρώτη κίνηση που έκανε ο Elon Musk αφότου έγινε και επίσημα ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει αλλάξει το βιογραφικό του στην πλατφόρμα σε «Chief Twit» (επικεφαλής του Twitter).

Ειδικότερα, ο Musk απέλυσε τον CEO Parag Agrawal, τον οικονομικό διευθυντή Ned Segal, την νομική διευθύντρια Vijaya Gadde και τον γενικό σύμβουλο Sean Edgett.

Μάλιστα, τουλάχιστον ένας από αυτούς χρειάστηκε να βγει από το κτίριο των κεντρικών γραφείων του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο συνοδεία ανδρών της ασφάλειας, σύμφωνα με το Business Insider.

Σε μία προφανή αναφορά στις εξελίξεις αυτές, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι «το πουλί ελευθερώθηκε».  

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Musk εισέβαλε στο κτίριο, κρατώντας έναν νιπτήρα στα χέρια του, για να συναντηθεί με τους υπαλλήλους του Twitter και να τους πει ότι πλέον αυτός είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Φέρεται να τους διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα απολύσει το 75% των εργαζομένων, όπως είχε κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες. 

Ο δισεκατομμυριούχος ανήρτησε τη φάρσα στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου έπαιξε με τις λέξεις sink in (εμπεδώστε το) και sink (νιπτήρας), λέγοντας «Μπαίνω στα κεντρικά γραφεία του Twitter – εμπεδώστε το».

Στην επίσκεψή του, ο Musk διαβεβαίωσε ότι δεν θα απολύσει το 75% των εργαζομένων του Twitter, προσπαθώντας να καθησυχάσει όσους φοβούνταν για την έλευσή του. Ο δισεκατομμυριούχος, όμως, έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως για κακή κατάσταση της οικονομίας και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν απολύσεις. Εξάλλου, το Twitter αποφάσισε να κάνει παύση στη διαδικασία προσλήψεων και απολύσεων τους τελευταίους μήνες και οι διαδικασίες αυτές αναμένεται να επανεκκινήσουν σύντομα. Η εταιρεία «οφείλει να γίνει υγιής» δήλωσε ο Musk τον Ιούνιο, στο πλαίσιο πιέσεων που άσκησε στην Twitter για μείωση του κόστους.

Αυτής της ιδιαίτερης επίσκεψης, για την οποία οι υπάλληλοι του Twitter ενημερώθηκαν μόλις λίγη ώρα πριν, έχουν προηγηθεί μήνες πισωγυρισμάτων από τον Musk σε ό,τι αφορά την εξαγορά της εταιρείας. H αρχική πρόταση εξαγοράς έναντι 44 δισ. δολαρίων ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, ενώ στις αρχές Ιουλίου ο Musk ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί από τη συμφωνία, λέγοντας ότι αριθμός των bot και ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με αυτό που ανέμενε. Η Twitter κινήθηκε νομικά εναντίον του Musk, ενώ το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης ουσιαστικά υποχρεώνει τον δισεκατομμυριούχο να προχωρήσει κανονικά με την συμφωνία. Τελικά, ο Musk αναβίωσε την προσφορά του στις αρχές του μήνα, με το deal πλέον να προχωρά. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Επίσκεψη στο Twitter κρατώντας έναν…νιπτήρα

Elon Musk: Πώς έκανε 110 εκατ. ανθρώπους να μιλούν ελληνικά

Υπόθεση Twitter: Οι νικητές και οι χαμένοι από την «κωλοτούμπα» του Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News