Business & Finance Τρίτη 1/11/2022, 21:19
BUSINESS & FINANCE

Έλον Μασκ: Συνδρομή 8 δολαρίων μηνιαίως για επαλήθευση λογαριασμών στο Twitter

Προσεχώς, έναντι συνδρομής 8 δολαρίων μηνιαίως, οι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν να επαληθεύουν ως «αυθεντικό» τον λογαριασμό τους και να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις, ανέφερε ο Έλον Μασκ

Έλον Μασκ: Συνδρομή 8 δολαρίων μηνιαίως για επαλήθευση λογαριασμών στο Twitter

Ο Έλον Μασκ, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, ανακοίνωσε σήμερα με μια ανάρτησή του ότι προσεχώς, έναντι συνδρομής 8 δολαρίων μηνιαίως, οι χρήστες της πλατφόρμας θα μπορούν να επαληθεύουν ως «αυθεντικό» τον λογαριασμό τους και να βλέπουν λιγότερες διαφημίσεις.

Ο Μασκ σημείωσε ότι η τιμή θα προσαρμοστεί ανά χώρα, ανάλογα με την αγοραστική δύναμη. 

Η πλατφόρμα προτείνει από πέρυσι μια συνδρομή για ορισμένες λειτουργίες της. Ωστόσο ο νέος γενικός διευθυντής της επιθυμεί την εισαγωγή ενός νέου, ακριβότερου προγράμματος, με το οποίο θα διαφοροποιηθούν οι πηγές εσόδων του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το The Verge, η εταιρεία σκοπεύει να ανεβάσει την τιμή του πακέτου premium συνδρομής που ονομάζεται Twitter Blue από τα 4,99 δολάρια τον μήνα σε 19,99 δολάρια τον μήνα. Όμως, η τιμή δεν έχει αποφασιστεί οριστικά ακόμα και μπορεί να αλλάξει.

Είπε επιπλέον ότι οι οι χρήστες του «Twitter Blue» θα έχουν προτεραιότητα στις απαντήσεις, τις αναφορές και τις αναζητήσεις, κάτι που είναι απαραίτητο για την εξάλειψη του ανεπιθύμητου περιεχομένου.

Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα αναρτήσεων βίντεο μεγάλης διάρκειας και ηχητικών, ενώ η υπηρεσία θα έχει τις μισές διαφημίσεις.

Επίσης με νεότερη ανάρτησή του ο Musk αναφέρει ότι θα υπάρχει και μια δευτερεύουσα ετικέτα κάτω από το όνομα για κάποιον που είναι δημόσιο πρόσωπο, κάτι που ισχύει ήδη για τους πολιτικούς. Στόχος του είναι να επαληθευτούν όλοι οι πραγματικοί λογαριασμοί, αφαιρώντας τα spam και ψεύτικους λογαριασμούς.

Ο Musk ελπίζει ότι θα αυξήσει τον αριθμό των χρηστών του Twitter που πληρώνουν συνδρομή, ώστε τα μισά έσοδα της εταιρείας να προέρχονται από αυτήν.

Αυτό σημαίνει ότι οι verified χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν για να κρατήσουν το μπλε σήμα τους.

Όπως αναφέρει το The Verge, οι χρήστες αυτοί θα έχουν 90 ημέρες για να γίνουν συνδρομητές στην ανανεωμένη υπηρεσία Twitter Blue όταν αυτή βγει στον αέρα, αλλιώς θα χάσουν την πιστοποίησή τους.

Απολύσεις και υποσχέσεις στην Ε.Ε.

Σε επικοινωνία, την οποία είχε την περασμένη εβδομάδα ο μεγιστάνας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα τον αρμόδιο επίτροπο Βιομηχανίας, Τιερί Μπρετόν, τον διαβεβαίωσε πως θα εξακολουθήσει να εναρμονίζεται με τις αυστηρές διατάξεις της Ε.Ε. σχετικά με τον έλεγχο για το παράνομο ψηφιακό περιεχόμενο, τώρα που το κοινωνικό δίκτυο του ανήκει. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας αναφερόταν στη νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η επιβολή υψηλών προστίμων σε εταιρείες που την παραβιάζουν. 

Συν τοις άλλοις, όπως ενημέρωσαν σχετικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, έπεται μία συνάντηση Μπρετόν και Μασκ τις επόμενες εβδομάδες. Η σπουδή του Ελον Μασκ για επικοινωνία με τις Βρυξέλλες έρχεται μετά τη δήλωση του Τιερί Μπρετόν την Παρασκευή ότι «στην Ευρώπη το πουλί (το σύμβολο του Twitter) θα πετάει βάσει των δικών της κανόνων». Ο νέος ιδιοκτήτης του, μόλις ολοκληρώθηκε η εξαγορά την Πέμπτη στις 27 Οκτωβρίου, είχε πει ότι πλέον «το πουλί πετάει ελεύθερο».

Όπως επισημαίνει το Reuters, η προσέγγιση Μασκ δείχνει το πόσο πραγματιστής είναι, αν και στο πρόσφατο παρελθόν δήλωνε ότι επιθυμία του είναι να δει το Twitter να έχει λιγότερους περιορισμούς επί του περιεχομένου του. Επίσης, απέλυσε υψηλόβαθμα στελέχη την Πέμπτη, όπως ο επικεφαλής του Twitter, Παράγκα Αγκραβάλ, και δεσμεύθηκε να αποκαταστήσει λογαριασμούς χρηστών, όπως αυτός του Ντόναλντ Τραμπ, που έκλεισε λόγω διασποράς ψευδών πληροφοριών. 

Πηγή: AFP, Reuters, kathimerini

 

Διαβάστε επίσης:

Σαρωτικές αλλαγές από Elon Musk στο Twitter: Ποιοι θα χάσουν το μπλε «τικ»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News