Business & Finance Τρίτη 6/09/2022, 15:54
KNIGHT FRANK

Το αδύναμο ευρώ «προσκαλεί» επενδυτές στην Ευρώπη: Πού αγοράζουν κατοικίες οι Αμερικάνοι

Το αδύναμο ευρώ «προσκαλεί» επενδυτές στην Ευρώπη: Πού αγοράζουν κατοικίες οι Αμερικάνοι

Δεδομένου ότι το ευρώ βρίσκεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εικοσαετίας έναντι του δολαρίου, οι Αμερικάνοι έχουν πλέον την δυνατότητα να αγοράζουν ευκολότερα κατοικίες στην Ευρώπη. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική έκθεση της Knight Frank, φέτος τον Ιούλιο η αγορά κατοικίας στις χώρες της Ευρωζώνης ήταν φθηνότερη κατά 16% για τους Αμερικάνους σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021.

Επίσης, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που είναι πιο δημοφιλείς και προσελκύουν έντονο ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έκθεση που δημοσιεύθηκε στον Ιούλιο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσελκύουν το Παρίσι, η Βενετία και η Τοσκάνη, ενώ ακολουθούν η Μαγιόρκα, η Σαρδηνία και οι πόλεις της Νότιας Γαλλίας.

Το αδύναμο ευρώ «προσκαλεί» επενδυτές στην Ευρώπη: Πού αγοράζουν κατοικίες οι Αμερικάνοι-1

*Γράφημα: Knight Frank

Μάλιστα, η ζήτηση για τις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και για άλλους διεθνείς προορισμούς, όπως η Πόλη του Μεξικού, έχει αυξηθεί από την επέλαση της πανδημίας, εν μέρει λόγω της «εισβολής» των ψηφιακών νομάδων.

Συγκεκριμένα το Παρίσι, εξακολουθεί να αποτελεί καλή επενδυτική επιλογή για τους Αμερικάνους, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν λιγότερο από 4% μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2021 και της αντίστοιχης περιόδου του 2022. Αντιθέτως, η αγορά κατοικίας των ΗΠΑ «φουσκώνει» συνεχώς.

Η Ιταλία επίσης συνεχίζει να τραβάει το ενδιαφέρον των Αμερικανών που ψάχνουν να επενδύσουν, καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς της Knight Frank, οι τιμές των κατοικιών υποχώρησε σε πέντε ιταλικές πόλεις τον τελευταίο χρόνο, σε αντίθεση με την πλειονότητα των περιοχών που εξετάζει η Knight Frank. Επίσης, συγκεκριμένα στη Ρώμη και το Μιλάνο, οι τιμές αυξήθηκαν λιγότερο από 5%.

Ωστόσο, στην περιοχή της Τοσκάνης, οι τιμές αγγίζουν το κόκκινο. Έπειτα από μία δεκαετία τεράστιας ανάπτυξης, οι τιμές στην περιοχή άρχισαν να ανεβαίνουν από το 2018. Παρά την σημαντική άνοδο των τιμών όμως οι κατοικίες εξακολουθούν να είναι σχετικά προσιτές για τους Αμερικάνους. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρώ: Συνεχίζεται η «βύθιση» – Υπό του 0,99 έναντι του δολαρίου

Επενδυτικό καταφύγιο τα ακίνητα: Αυξάνονται τα στεγαστικά δάνεια

Τα… «χρυσά» ακίνητα της Ελλάδας: Ποια νησιά ακολουθούν τα βήματα της Μυκόνου

Τυχεροί οι Αμερικάνοι: Φθηνές διακοπές (επιτέλους) στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News