Business & Finance Παρασκευή 2/09/2022, 10:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Αμερικανοί φέρνουν τα δολάριά τους στο ευρωπαϊκό real estate

Οι Αμερικανοί φέρνουν τα δολάριά τους στο ευρωπαϊκό real estate

Η Laetitia Laurent, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων από τη Νότια Φλόριντα, ήθελε από καιρό ένα μικρό διαμέρισμα στο Παρίσι. Φέτος το καλοκαίρι, με το δολάριο να εκτινάσσεται στα ύψη και τις τιμές των ακινήτων στο Παρίσι να παραμένουν σταθερές, πήρε την μεγάλη απόφαση.

Η 42χρονη, που ζει στη Μπόκα Ρατόν, πλήρωσε 758.000 ευρώ για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο ακριβό 8ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

 «Έψαχνα για ένα ακίνητο για πολύ καιρό», λέει η Laurent στη Wall Street Journal. Τώρα, σκοπεύει να χρησιμοποιεί το διαμέρισμά της όταν επισκέπτεται το Παρίσι για δουλειές αλλά και για διακοπές με τον σύζυγό της και τα τρία μικρά παιδιά της.

Αυτό που την βοήθησε να αποφασίσει οριστικά να το αγοράσει ήταν το ισχυρό δολάριο. Καθώς το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται τόσο πολύ και τόσο γρήγορα, εκτιμά ότι εξοικονόμησε περίπου 80.000 δολάρια από τη στιγμή που είδε για πρώτη φορά το διαμέρισμα στις αρχές του 2022 μέχρι να το κλείσει, τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, πολλοί Αμερικανοί φέρνουν τα δολάριά τους στην ευρωπαϊκή  αγορά του real estate, αγοράζοντας δεύτερες κατοικίες σε ακριβές ευρωπαϊκές πόλεις.

Το Λονδίνο, το Παρίσι, η Προβηγκία, η Τοσκάνη, η Λίμνη Κόμο και η Λισαβόνα εξελίσσονται στις πιο δημοφιλείς αγορές για τους Αμερικανούς, σύμφωνα με την Kate Everett-Allen, της Knight Frank.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Το αρχιπέλαγος του real estate: Στα ύψη η ζήτηση για ακίνητα στο Αιγαίο

Real estate: «Big bang» πολυτελών κατοικιών στην Αττική

Ανάρπαστα παραμένουν τα ελληνικά εξοχικά για τους ξένους 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News