Business & Finance Παρασκευή 2/09/2022, 19:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ – Κέρδη 2% για τον Stoxx 600

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ – Κέρδη 2% για τον Stoxx 600

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή για να ολοκληρώσουν μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν σε μια βασική έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 2%, καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια διαπραγματεύονταν σε θετικό έδαφος.

Οι παγκόσμιες αγορές βρίσκονται σε ένταση από την Παρασκευή μετά τις επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell και άλλων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας.

Αρνητικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές τον νέο μήνα διαπραγμάτευσης την Πέμπτη, με τον ευρωπαϊκό δείκτη blue chip να κλείνει με πτώση 1,8%, έχοντας κλείσει στο κόκκινο και τον Αύγουστο.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν πρόσθετες πτωτικές πιέσεις από την αυξανόμενη προοπτική ύφεσης στη ζώνη του ευρώ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα προβλήματα που προκύπτουν στην ενέργεια από τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας να τροφοδοτούν τις κρίσεις του κόστους ζωής και τον πληθωρισμό στα ύψη.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές είχαν το βλέμμα στην έκθεση για την απασχόληση. Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο, αφού ο Dow και ο S&P διέκοψαν το τετραήμερο σερί απωλειών για να ολοκληρώσουν την τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης σε θετικό έδαφος.

Δείκτης

Κλείσιμο

Μεταβολή 

% μεταβολή 

FTSE

7281.19

132.69

1.86

DAX

13050.27

420.04

3.33

CAC

6167.51

133.2

2.21

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News