Business & Finance Κυριακή 21/08/2022, 12:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδηγός Tesla βρήκε μια ανατριχιαστική λύση για να μην χάσει ποτέ ξανά τα κλειδιά του

Οδηγός Tesla βρήκε μια ανατριχιαστική λύση για να μην χάσει ποτέ ξανά τα κλειδιά του

Έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς: Έχουμε ήδη αργήσει στη δουλειά, αλλά τα κλειδιά του αυτοκινήτου είναι άφαντα.

Ο Brandon Dalaly, ένας οδηγός Tesla, βρήκε μία δραστική λύση. Τοποθέτησε ένα μικροσκοπικό τσιπ στο δεξί χέρι του, με το οποίο πλέον μπορεί να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του.

Ο Dalaly ανέβασε στο Twitter και στο YouTube ένα βίντεο με την εμφύτευση του τσιπ VivoKey Apex από επαγγελματία στο piercing. Το τσιπ είναι ανέπαφο και καλύπτεται από βιοσυμβατή ουσία, ενώ χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία (NFC) που χρησιμοποιείται για παράδειγμα στις πληρωμές μέσω του Apple Pay.

Η επέμβαση ήταν γρήγορη και κόστισε 400 δολάρια, σύμφωνα με το Business Insider, με τον Dalaly να χρησιμοποιεί πλέον το πίσω μέρος του χεριού του για να ξεκλειδώσει το Tesla του.

Μάλιστα, αυτό το τσιπ δεν είναι το πρώτο του εμφύτευμα. Έχει εμφυτεύσει ένα μικρότερο τσιπ στο αριστερό του χέρι, όπου έχει αποθηκεύσει τις ιατρικές πληροφορίες και τις επαφές του, καθώς και το κλειδί του σπιτιού του.

Ο Dalaly, που ασχολείται με την τεχνολογία, είναι μέλος μιας ομάδας περίπου 100 ατόμων που δοκιμάζουν το τσιπ και τις διάφορες δυνατότητές του. Η εταιρεία που έφτιαξε το VivoKey Apex  έχει το δικό της app store, από όπου ο χρήστης του τσιπ μπορεί να εγκαταστήσει ασύρματα εφαρμογές στο σώμα του.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί κλειδώθηκαν έξω από τα αυτοκίνητά τους οι οδηγοί Tesla;

Γιατί πέθανε φτωχός ο Nikola Tesla: Η ξεχασμένη ιδιοφυία που εφηύρε το μέλλον

Και όμως, ο Elon Musk δεν ίδρυσε την Tesla – Πού είναι σήμερα οι ιδρυτές της 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News