Business & Finance Σάββατο 20/11/2021, 22:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί κλειδώθηκαν έξω από τα αυτοκίνητά τους οι οδηγοί Tesla;

Γιατί κλειδώθηκαν έξω από τα αυτοκίνητά τους οι οδηγοί Tesla;

Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων Tesla βρέθηκαν κλειδωμένοι έξω από τα οχήματά τους, λόγω ενός προβλήματος στη λειτουργία της εφαρμογής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δεκάδες ιδιοκτήτες αυτοκίνητων έγραψαν στο social media ότι τους παρουσιάζεται ένα  μήνυμα λάθους στο mobile app της Tesla, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνδεθούν με τα αυτοκίνητά τους.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk, απάντησε προσωπικά στο παράπονο ενός οδηγού από τη Ν. Κορέα στο Twitter, γράφοντας «το ελέγχουμε».

Αργότερα, ο Musk δήλωσε ότι η λειτουργία της εφαρμογής αποκαθίσταται.

Πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Tesla για να ξεκλειδώσουν και να βάλουν μπροστά τα αυτοκίνητά τους.

Πολλοί έγραψαν στα social media τα παράπονά τους, αφού δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους. «Είμαι κολλημένος μία ώρα μακριά από το σπίτι μου γιατί συνήθως χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου για να βάλω μπροστά το αυτοκίνητό μου», έγραψε ένας από αυτούς στο Twitter.

Περίπου 500 χρήστες δήλωσαν πρόβλημα με την εφαρμογή στις 21:40 GMT το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το site DownDetector. Πέντε ώρες αργότερα, υπήρχαν περίπου 60 δηλώσεις για πρόβλημα.

«Συγνώμη, θα λάβουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά», έγραψε ο Musk στο Twitter.

Η εφαρμογή δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στο αυτοκίνητο Tesla του. Υπάρχει ένας εναλλακτικός μηχανισμός, όμως το πρόβλημα είναι ότι πολλοί οδηγοί δεν τον έχουν μαζί τους.  

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Μπέιλι, του Birmingham Business School, που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την αυτοκινητοβιομηχανία, οδηγεί και αυτός Tesla και διαπίστωσε τη δυσλειτουργία της εφαρμογής την Παρασκευή. «Σε κάποιο βαθμό, η Tesla είναι κάπως θύμα της επιτυχίας της. Ενθαρρύνει τους πελάτες της να χρησιμοποιούν την τεχνολογία αιχμής που δημιουργεί και κάποιες φορές, αυτό μπορεί να πάει στραβά», είπε στο BBC.

«Ενώ, φυσικά, μπορείς και να χρησιμοποιήσεις ένα κλειδί για να ανοίξεις το αυτοκίνητο, το φυσικό ένστικτο για πολλούς οδηγούς Tesla, οι οποίοι αγοράζουν ένα από τα πιο high tech μοντέλα στην αγορά, είναι να στηριχθούν στην τεχνολογία», εξήγησε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης: 

Elon Musk: Γιατί έδωσε 1 εκατ. δολάρια για να αγοράσει ένα υποβρύχιο αυτοκίνητο

Το εξωφρενικό κέρδος για όποιον είχε επενδύσει στην Tesla πριν 10 χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News