Business & Finance Κυριακή 10/10/2021, 14:15
BUSINESS & FINANCE

Tesla: O Elon Musk ψάχνει εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη

Για το νέο εργοστάσιο της εταιρείας στη Γερμανία

Tesla: O Elon Musk ψάχνει εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη

Με μία μεγάλη γιορτή, που περιλάμβανε μια ρόδα του λούνα-παρκ, μουσική αλλά και εμφάνιση του ίδιου του Elon Musk, παρουσίασε η Tesla το νέο της «Gigafactory» κοντά στο Βερολίνο της Γερμανίας. Ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας κάλεσε κόσμο από όλη την Ευρώπη να πάει να δουλέψει στο νέο εργοστάσιο. 

Η κατασκευή του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκίνησε μεν πριν από δύο χρόνια με ειδική άδεια από τις αρχές, όμως οι αντιδράσεις μερίδας των ντόπιων, οι οποίοι ανησυχούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, δεν έχουν επιτρέψει ακόμα την έκδοση της τελικής άδειας. 

Διαβάστε επίσης: Elon Musk: Γιατί μεταφέρει την έδρα της Tesla στο Τέξας

Για να κερδίσει όσους αντιδρούν, ο Musk παρευρέθηκε αυτοπροσώπως χθες στη μεγάλη παρουσίαση του εργοστασίου. Όπως είπε, το πρώτο αυτοκίνητο από τη γραμμή παραγωγής του Βερολίνου εκτιμάται ότι θα βγει τον επόμενο μήνα, έστω και εάν η μαζική παραγωγή θα χρειαστεί πολύ περισσότερο καιρό. 

Tesla: O Elon Musk ψάχνει εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη-1
φωτ.: Reuters/ANNEGRET HILSE

«Το να ξεκινήσει η παραγωγή είναι ωραίο, αλλά η μαζική παραγωγή είναι το δύσκολο κομμάτι», είπε ο Musk, ενώπιον ενός κοινού που ζητωκραύγαζε. «Για να φτάσουμε στη μαζική παραγωγή, θα χρειαστεί περισσότερος καιρός από ό,τι χρειάστηκε για να χτίσουμε το εργοστάσιο», εκτίμησε. 

Στόχος του είναι το εργοστάσιο να κατασκευάζει 5.000 έως και 10.000 αυτοκίνητα την ημέρα. 

Διαβάστε επίσης: Ο πλουσιότερος στη γη: Ο Musk πέρασε τον Bezos και τον τρολάρει

Επιπλέον, η Tesla έχει καταθέσει τα σχέδιά της για μία επένδυση 5 δισ. δολαρίων σε ένα εργοστάσιο μπαταριών, σε διπλανό χώρο. 

Κατόπιν αυτών, ο Musk δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι η πρόσληψη επαρκούς προσωπικού θα είναι δύσκολη. Για αυτό και κάλεσε τον κόσμο «από όλη την Ευρώπη» να στείλει βιογραφικό. 

Tesla: O Elon Musk ψάχνει εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη-2
φωτ.: Reuters/ANNEGRET HILSE

«Ανησυχούμε λίγο ότι δεν θα μπορέσουμε να βρούμε αρκετό κόσμο. Πραγματικά χρειαζόμαστε σπουδαία ταλέντα να έρθουν εδώ από όλη την Ευρώπη», είπε. 

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ελπίζει να πάρει το πράσινο φως για το εργοστάσιό του στη Γερμανία τις επόμενες εβδομάδες. Η τελευταία ημερομηνία για τη δημόσια διαβούλευση είναι η 14η Οκτωβρίου και μετά, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα πάρει την απόφασή του. 

Οι ντόπιοι φοβούνται ότι το εργοστάσιο θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα, όμως ο ίδιος ο Musk απαντά ότι η παραγωγή θα χρησιμοποιεί πολύ λίγο νερό. 

Tesla: O Elon Musk ψάχνει εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη-3
φωτ.: Reuters/ HANNIBAL HANSCHKE

Ο υπουργός Οικονομίας του Βρανδεμβούργου έχει δώσει 95% πιθανότητες στο να εξασφαλίσει το εργοστάσιο την άδεια λειτουργίας. Στην αντίθετη περίπτωση, η Tesla θα είναι αναγκασμένη να ξηλώσει τα πάντα με δικά της έξοδα. 

Υποδοχή ροκ σταρ 

Η Tesla εξέδωσε 9.000 εισιτήρια για το φεστιβάλ, δίνοντας προτεραιότητα στους κατοίκους του Βρανδεμβούργου. 

Θαυμαστές χειροκρότησαν όταν ο Musk ανέβηκε στη σκηνή στο ηλιοβασίλεμα. 

«Κοίτα μαμά! Ένα Tesla!», αναφώνησε ένας ενθουσιασμένος 9χρονος που περίμενε μαζί με τους γονείς του για την ξενάγηση των 90 λεπτών στις εγκαταστάσεις. 

Διαβάστε επίσης: Χώρισε ο Elon Musk

Ένας οδηγός Tesla ήρθε με το αυτοκίνητό του από τη Βρετανία, παρότι δεν είχε εισιτήριο. Όπως είπε, το ταξίδι άξιζε έστω για να δει το εργοστάσιο απ΄ έξω. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News