Business & Finance Δευτέρα 15/11/2021, 18:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Χάνει το όριο του 1 τρισ. δολαρίων – Νέες πιέσεις στη μετοχή

Συνεχίζονται οι αναταράξεις από τις κινήσεις του Μασκ

Tesla: Χάνει το όριο του 1 τρισ. δολαρίων – Νέες πιέσεις στη μετοχή

Κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1 τρισ. δολαρίων υποχώρησε σήμερα η κεφαλαιοποίηση της Tesla, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αποδοκιμάζουν την απόφαση του Έλον Μασκ να ρευστοποιήσει μετοχές, αξίας 6,9 δισ. δολαρίων. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την στιγμή η μετοχή στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης διολισθαίνει κατά 4,5% και διαμορφώνεται στα 986 δολάρια, κάτι το οποίο σηματοδοτεί τη μείωση της χρηματιστηριακής αξίας της αυτοκινητοβιομηχανίας σε λιγότερο από 1 τρισ. δολάρια. 

Υπενθυμίζεται ότι το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων κατερρίφθη τον προηγούμενο μήνα, μετά την παραγγελία – μαμούθ της εταιρείας ενοικίασης οχημάτων Hertz για την παράδοση 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Πριν λίγες ημέρες, μετά από δημοσκόπηση που έκανε στο Twitter, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έσπευσε να προαναγγείλει την πώληση του 10% των μετοχών που διατηρεί στην Tesla. 

Κάτι το οποίο αμέσως έκανε και πράξη, προβαίνοντας στη ρευστοποίηση μετοχών, συνολικής αξίας 6,36 δισ. δολαρίων. 

Γιατί πουλάει τις μετοχές του; 

Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης στο Twitter, ο Μασκ εκτιμάται ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτό το κύμα πωλήσεων, λόγω της επικείμενης φορολόγησης, η οποία αναμένεται να κυμανθεί σε άνω των 15 δισ. δολαρίων. 

«Δεν παίρνω μισθό σε ρευστό ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές που σημαίνει ότι ο μοναδικός τρόπος για να πληρώσω τους φόρους μου είναι να πωλήσω μετοχές» είχε γράψει προσφάτως στο Τwitter, δίχως βέβαια να επιβεβαιώσει το ποσό του επικείμενου φόρου. 

Το 2018 ο ιδρυτής της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, μέσω διάφορων τεχνασμάτων, δεν κατέβαλε ούτε ένα δολάριο σε ομοσπονδιακούς φόρους, προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις στους Αμερικανούς. 

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Γιατί έδωσε 1 εκατ. δολάρια για να αγοράσει ένα υποβρύχιο αυτοκίνητο

Elon Musk: Έχασε 50 δισ. σε δύο ημέρες – Έχει χρέη ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης;

Γιατί ο Ελον Μάσκ θέλει να πωλήσει μετοχές του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News