Business & Finance Τρίτη 16/08/2022, 13:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ορόσημο για την Tesla: Ένα εκατ. αυτοκίνητα από το εργοστάσιο στη Σαγκάη

Ορόσημο για την Tesla: Ένα εκατ. αυτοκίνητα από το εργοστάσιο στη Σαγκάη

Στιγμή – ορόσημο για την Tesla αποτελεί η κατασκευή ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στην Κίνα, καθώς φέρνει την εταιρεία πιο κοντά στους στόχους της για τις παγκόσμιες πωλήσεις φέτος. Ωστόσο, τα προβλήματα της Tesla στην Κίνα συνεχίζονται.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Έλον Μασκ, το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου επετεύχθη μέσα στο σαββατοκύριακο.

Όπως όμως είχε γνωστοποιήσει η Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας, η Tesla είχε κατασκευάσει 974.000 αυτοκίνητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Κατά συνέπεια, μόλις 26.000 οχήματα κατασκευάστηκαν στο πρώτο μισό του Ιουλίου, καταγράφοντας επιβράδυνση του ρυθμού των εργασιών σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Κατά μέσο όρο, το εργοστάσιο στην Κίνα έφτιαχνε το 2021 και τους πρώτους μήνες του 2022 περίπου 67.000 οχήματα το μήνα.

Επίσης, τον Ιούνιο η παραγωγή επιταχύνθηκε ραγδαία, φτάνοντας σχεδόν τα 71.000 οχήματα, προκειμένου να αναπληρώσει το κενό που δημιουργήθηκε από τα lockdown στη χώρα. Εάν το κινεζικό εργοστάσιο συνεχίσει πλέον με μειωμένο ρυθμό, η εταιρεία ενδέχεται να μην επιτύχει τους παγκόσμιους στόχους πωλήσεων το τρέχον τρίμηνο.

Μάλιστα, όπως σχολίασε στο CNN o Gordon Johson, CEO της GLJ Research: «Νομίζω ότι το κάνουν διότι υπάρχει έλλειψη ζήτησης για το προϊόν τους» και όχι επειδή υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ο ίδιος, σκληρός επικριτής της Tesla, σημείωσε ότι η Tesla χάνει μερίδιο στην αγορά λόγω του κλιμακούμενου ανταγωνισμού στην Κίνα από εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Δύσης, αλλά και της Κίνας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Ο Μασκ προετοιμάζεται για υποχρεωτική εξαγορά του Twitter: Πούλησε μετοχές Tesla 6,9 δισ.

Tesla: Αντιμέτωπη με κατηγορίες στις ΗΠΑ για παραπλανητικές διαφημίσεις

Tesla: Δεν έπιασε τα ρεκόρ του πρώτου τριμήνου – Χαμήλωσε τους τόνους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News