Business & Finance Σάββατο 6/08/2022, 13:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Τα «ξαναγυρίζει» για την εξαγορά του Twitter

Elon Musk: Τα «ξαναγυρίζει» για την εξαγορά του Twitter

Νέα τροπή στη διαμάχη που έχει ανοίξει με το Twitter έδωσε ο ιθύνων νους της Tesla, Ίλον Μασκ, μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από τη συμφωνία εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αντί του ποσού των 44 δισ. δολαρίων, μέσω ανάρτησής του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Αυτή τη φορά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την προϋπόθεση ότι το Twitter θα αποσαφηνίσει τη μέθοδο δειγματοληψίας 100 λογαριασμών και πώς επιβεβαιώνει ότι οι λογαριασμοί είναι πραγματικοί.

«Ωστόσο, εάν αποδειχθεί ότι τα αρχεία τους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) είναι ουσιαστικά ψευδή, τότε δεν πρέπει να προχωρήσει (η συμφωνία)», έγραψε ο Μασκ στο Twitter νωρίς σήμερα Σάββατο.

Απαντώντας σε ερώτηση χρήστη στο Twitter αν η SEC διερευνά «αμφίβολους ισχυρισμούς» της εταιρείας, απάντησε: «Καλή ερώτηση, γιατί δεν το κάνει;».

Την περασμένη Πέμπτη το Twitter απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Μασκ ότι είχε εξαπατηθεί προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι ήταν «αβάσιμος και αντίθετος με την πραγματικότητα».

«Σύμφωνα με τον Μασκ, -ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής πολλών εταιρειών, με συμβούλους τραπεζιτές και δικηγόρους της Wall Street- εξαπατήθηκε από το Twitter για να υπογράψει τη συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων. Αυτή η ιστορία είναι τόσο αβάσιμη και αντίθετη με την πραγματικότητα όσο ακούγεται», αναφέρεται στην κατάθεση την οποία δημοσίευσε το Twitter την περασμένη Πέμπτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla με τη σειρά του κατέθεσε αγωγή εναντίον του Twitter στις 29 Ιουλίου, κλιμακώνοντας έτσι τη νομική αντιδικία στην προσπάθειά του να αποχωρήσει από την συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων.

Το Reuters προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Μασκ, ωστόσο ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Άλλο ένα επεισόδιο στην αντιδικία με τον Elon Musk

Twitter: Σε fast track δίκη οδηγεί τον Έλον Μασκ

Ανεβαίνει ο λογαριασμός του Twitter: «Τρύπα» 33 εκατ. από το αποτυχημένο deal με τον Μασκ

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News